Oldalak

2019. május 8., szerda

Kertbolondoknak, mint én,


s  köszönet Katalinnak, hogy felhívta rá a figyelmem.




 

S amit még láthatunk a JouTube-on a kertről:

https://www.youtube.com/user/BealtaineCottage/videos

És a háza: szív, lélek, melegség, szeretet.


A betegségem, majd az utazások, aztán az eső miatt a kerti munkák elmaradtak. Ma nekiálltunk az urammal a haszonkert részben a fűnyírásnak, gyomlálásnak, kapálásnak, stb. Szegény farkatlan gyík rohangált összevissza, nem találta helyét a hangtól, a felbolydulástól. Ő lehet az, akit kétszer menekítettem ki a macskától, a végén elvittem a hátsó kertbe, hátha ott nyugalomra, s főleg nem vadászára lel. Soha ennyi virág nem volt az epren. Az ember már fél: vajon eljutunk-e odáig, hogy a szánkba is kerül belőle? S lesz-e idén végre gyümölcsünk? eddig nem jött össze, időjárás apánk mindig elintézte.


S véletlenül elém került  ez a film. Szeretem az ő könyveit, tudom, hogy érzelmes történetek, nagyon fáradtam az ember szeret elvarázsolódni. A filmben fontos szerepet játszanak a virágok. Ha érdekel valakit, hogy miért és hogyan nagyon ajánlom nézze meg:

5 megjegyzés:

  1. nagyon örülök, hogy tetszik, én is szívesen nézegetem, szeretem hallgatni, ahogy meséli , és ahogy végigvezet a lakáson, kerten, csodás

    VálaszTörlés
  2. Jön az eső megint, el leszek látva csodálni valókkal. Köszönöm, hogy megosztottad velünk is! Csak belekukkantottam, de már az elvarázsolt.
    Még nem esik nálunk, de a radarkép szerint nem sokat kell várni, ill. dolgozni addig. Megyek is, kihasználom azt a rövid időt, mert utána megint esős napok jönnek. Én is el vagyok maradva kicsit a kerttel, de eddig rá se lehetett lépni a földre. Jó munkálkodást nektek is!

    VálaszTörlés
  3. Itt már esik, reggel annyi időm volt, hogy "szétcsapjak" csigafronton. Lehet nézni, gyönyörködni benne, csak a látvány magával ragad. S természetes, nem kimért, de szeretet van benne, lejön.

    VálaszTörlés
  4. ha néhány szót nem sikerül értened, javaslom a fordítást, leírtam a blogomban, én hogy csinálom, hogy a videón beszélőnek ne csak a szép hangjába gyönyörködjek, hanem tudjam, kb miről beszél:
    https://mindenfleamilyetnkzmveskedtem.blogspot.com/2019/05/technikai-valasz.html

    VálaszTörlés
  5. Képzeld a megjegyzéseket spam közé teszi, nem értem. Azóta kipróbáltam, nagy segítség volt legalábbis nekem az útmutatód.

    VálaszTörlés