Oldalak

2020. szeptember 13., vasárnap

... és akkor lerobbant Zsebi

 Krahálni már régóta krahált, el is szokott ájulni. Pár éve mondta rá az állatorvos epilepsziás, s ennyiben maradtunk vele. Aztán reggelente ronda fulladóan köhécselt, de a karanténja lejártát vártuk. Végül az utolsó munkanapon mégis elvittük az állatorvoshoz: a szíve volt az oka a fulladásnak, köhögésféle hangoknak. 10 nap múlva kapott időpontot szívultrahangra. Csakhogy estére már nem evett, leesett a lábáról, szó szerint, majd összeszedve magát felállt, de aztán elfeküdt, s csak feküdt, feküdt, s feküdt. Nem evett, nem ivott. Gyógyszert semmilyen (kipreparált) formában nem lehetett beadni neki, így telt egy nap. Amúgy odakapós lett, tehát itt semmiféle gyengéd erőszak nem jöhetett szóba.  Szombat lévén felhívtam az ügyeletes állatorvost, de mondta ezen betegségen vagy állapoton injekcióval nem tud segíteni. Tehát ennyi.

Aztán gondoltam egyet, hogy lesz egy utolsó próbálkozásom. Megmondtam neki, döntse el mit akar? Akar-e élni vagy feladja. Rajta múlik. Aztán csináltam kenőmájasból golyókat, kipreparálva, s egy tálcán odanyújtottam neki. Elfogadta, megette, lassan mind a hármat. A gyógyszer persze, hogy hatott, aztán inni is elkezdett. Ma már eszeget a golyókon kívül is, lejött az előbb velem a kertbe. Egyenlőre megmarad úgy néz ki. Egy lyukas fillért nem adtam volna olyan állapotban volt.

Amúgy bent Cirnyó mászik az ölembe, simogatni kell, nem tudom ki hogy van vele, de én ezekbe a simogatásokba majd belealszom mindig. Vagy ő jön rosszkor? Kint pedig Zsebi áll oda, ha leülök hasonló igénnyel. Jól elvagyunk.

S tegnap két után még az erdőre is kijutottunk. Két hét után!!! Hova jutott ez a világ?




Elnézést, nem voltam egyértelmű. A fotón naspolya virágja és termése, azaz tavasz és ősz látható együtt. A kertben japánbirs is virágzott a termések felett.



9 megjegyzés:

  1. Nem naspolya az a japánbirs?Azt hittem...
    Anci

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A fotón naspolya van, de a hapánbirs is virágzik, s termése is van. Bolond világ.

      Törlés
  2. Most már biztos vagyok benne,hogy naspolya.Kimentem a kertbe és megnéztem az én fáimat.A japánbirs virága rózsaszín,a naspolyáé fehér.Én nagyon szeretem a naspolyát,örülj,hogy neked is érik majd.
    Sajnálom Zsebit és titeket is!Nagyon megviselt engem is az elválás az állataimtól,dehát ez az élet rendje...
    Anci

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most úgy néz ki feltámadt, s beveszi a "gyógyszert" is valami golyó formajaban. Jól negijesztett.

      Törlés
  3. Nem lehet, hogy még mindig nincs vége! Mi jön még? Gyors felépülést Zsebinek!

    VálaszTörlés
  4. Írtam, elszállt, a fenébe. Lényeg: jól van, egyenlőre győzött.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök neki! Ez a borzalmas meleg is rossz hatással lehet rá (is).

      Törlés
  5. Jobbulást mindkettőtöknek...vagyis hát a cicának is...Azért a nagy meleget, vagy frontot az állatok is megérzik ám!!!!Pláne ha van más baja, vagy öreg...
    Szerencse hogy jóra fordult minden...Volt rá példa hogy nem akart enni... egyik vagy másik kedvencünk, a cicát is bele értve, akkor mondta az állatorvos, hogy ahogy nekünk is fáj a torkunk, vagy megkarmolta valami a száját, torkát, bizony napokig nem akar enni...
    Lényeg hogy jobban van!

    VálaszTörlés
  6. Jobban van, remélem még sokáig.

    VálaszTörlés