Oldalak

2020. szeptember 29., kedd

Macskák

 Délelőtt a kertben ügyködtem, s látom a szomszédban valami szürke villan. Van egy melléképület, ami mögött a környék macskái nagyon szeretnek sütkérezni. Sok szürke macska jár ide. Jobban megnéztem a mostanit, melyik is lehet? Cirnyó úrfi. Azt a boldogságot, elfeküdt, kiterült úgy napozott. Látszott a mozdulatain a boldog felszabadultság. Hetekig nem volt része benne. Hál istennek most nincs verekedés, nyugalmi időszak van. Féltem, féltettem. 

Tegnap este barátnőmék elé indultam. Egy másik szürkésfehér , aki nálunk (is és főleg) tanyázik megint itt volt az ajtó előtt. Nem örülök neki, bolhás, s nem értem miért lakik itt, mert nem is etetem, hogy ne szokjon ide. Ahhoz képest sokat itt van, Asszonyka kosarában alszik. Nos, indultam itthonról, macskakísérettel,oda és vissza. Elmentünk a házuk, már a gazdái háza előtt. Még csak oda sem nézett. Így állunk vele. Mit eszik itt mirajtunk?  Reggel, ha kilépek az ajtón már jön elő, már egeret is hozott nekünk. Mint aki otthon van.

 S őket még nem is mutattam. 








4 megjegyzés:

  1. Valószínűleg a cicák is megérzik, kiben lakozik szeretet.😉
    Szegény Cirnyó úrfi kiböjtölte a mostani szabadságot. Le a kalappal előttetek, hogy végig segítettétek ebben a "böjtölésben".

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Katici megmondtam a múltkor ide több állat nem jön.Aranyosak, kedvesek, de azért ha baj van, s az ember törődik velük nem egyszerű. Most finom voltam. Kicsit nagyon összejött velük a nyáron, ez már sok volt. Pl. Zsebi szeme gyulladt, stb, nem engedi kezelni, múltkor átharapta a kezem. Nem harapott meg, csak befogta, vigyázz gazda, ne! Ebben maradtunk, de ezzel nem gyógyult meg, csúnya, de már nem viszem sehova. Elég volt. Nagyon, s tényleg. Cirnyó itthon van, vagy a környéken, aztán ha kiürülnek a hormonjai kíváncsi leszek akkor mennyit csavarog majd? Ez majd tavaszi történet lesz.

      Törlés
  2. Garfield,a vörös kandúrom meg patkányokat fog.Nagyon megdicsértem érte.Most ez lett a kedvenc foglalkozása.Tegnap a szomszédnak mutatta be,hogy mit fogott.
    Anci

    VálaszTörlés