Oldalak

2020. szeptember 10., csütörtök

Írok végre Cirnyó úrfiról

 Ha azt írom megszenvedtük ezt a lábtörést gondolom nem írok újat.3 napos kötésben, 3. napos bezártságban voltunk, amikor vendégek jöttek. Én sem fizikai állapotban nem voltam jól, de leginkább Cirnyó miatt aggódtam, mert rendkívül nehezen tört be. Végül örültünk, hogy ideértek vagy 9 év után, legfeljebb rosszkor. Aggódni kellett az ajtónyitások, az ablaknyitások miatt, ki ne törjön a bezárt, s ezt rendkívül nehezen viselő macska. Vagy engem viselt ez meg nagyon? Mentségemre előtte, ill. az első napon fél manccsal szétkaparta a macskaajtót, hogy kimenjen, amit kívül majd belül is ledeszkáztunk.



  

Közben visszavittük az állatorvoshoz, aki le is szedálta, s mert rendelési idő végén voltunk, siettünk, Be is mértek minket, jött is a büntetés harminc ezer forintról.

S az alom is bent volt a lakásban. Kandúr macska vizeletet, aki nincs sterilizálva hát nem egy álom szagolni. Néha a belem fordult ki, ha arra jártam, ha tisztítani kellett. Aztán vettünk új almot, kaptam alomillatosítót!!!, s ez a kérdés nagyjából megoldódott. Szükség is volt rá, mert hétvégén újabb csapat vendég érkezett, s a hálóba voltam kénytelen bezárni almostól szegény Cirnyót. Nos az illatosító az ott keletkező szagokat már simán közömbösítette.

Közben kaptam egy ötletet , hogy zárjuk ketrecbe az udvaron.

 

 Azért ez sem ment olyan simán. Kezdte széttépni a kötéseket, körbe volt már ragasztva. felhívtam az állatorvost. Míg dolgoztam sokféle emberrel volt dolgom, de ilyen mocskosan, mint az állatorvos  csak a levéltár igazgatóhelyettese beszélt velem egyszer. Ő nagyon jó szakember, de roppant hangulatember, s motyog. Mocskos szája van ilyenkor, az már biztos. Engem totál kiborított. Hiába vigasztaltak az állatpatikában, s mások is. Utolsó cseppek egyike volt a pohárban. Megvolt a kötéscsere, mentünk hazafelé, szakadt az eső, s a szembe autó felvert egy követ a szélvédőnkre, újabb harminc ezer forint ugrott, s vele egy lehetőség, hogy pár napra, ha lemegy a macskaügy valahova elmehessünk. Úgy már mindenestől közelítettük  a százezret lábtörés ügyében. Áldom is ezerszer, aki eltörte a lábát.

Az már csak hab a tortán, hogy kötéscsere elmozdult, újabb utunk volt, most kenyérre kenhető kedves állatorvossal. Igaz, közben, hogy ne legyen minden gömbölyű Zsebi "veszett kutya" lett. Megkapta az unokám kezét, mert rosszul labdázott vele, azaz elvenni akarta a labdáját. Szülők a sürgősségire be, ők pedig a hatósági állatorvost értesítették. Szóval most Zsebi, mint veszett kutya zárlat  és megfigyelés alatt van a kertben. És ájuldozik, mert annyira ugat a szomszéd kutyával, amit nem bír már a tüdeje. Csak a harci kedv, az  a fajtára jellemző harci kedv az ne lenne.



Azért öreg már az öreglány, ő is sokat alszik. Nehéz neki, hogy nem mehet sétálni, ha csak a faluban is, de oda sem mehet.

Lassan  eltelt a 3. hét is, kiderült még három hétig marad a sin, de Cirnyó megszokta fogságot, a ketrecet, már órákat is eltölt benne. Szerencsénk, hogy macska, így sokat alszik. Azért az éberség nem alhat. Ha viszem be a ketrecből már besétál az egy méteren a házba, hát valamelyik nap másfelé próbált szaladni három lábon, én meg próbáltam megfogni. Oda is csapott felém, majd a szemem bánta... S rengeteget ringattam, mint egy kisbabát, ha rájött a mehetnék, főleg eleinte így nyugtattam, most is sokszor bemászik az ölembe ha olvasok, vagy filmet nézek. A vad harcfi, a csavargó kandúr, ölbe macska lett.




 Így állunk szeptember elején, a bekötözés, azaz sínbe rakás 5. hetén. Azért írtam le, ha történne hasonló sérüléstek nem kell feladni, betörnek, a legvadabb kandúr is, csak ki kell várni, s ez tapasztaltam nagyon, de nagyon nehéz. Főleg, ha a hülye gazda nagyon együtt érez a szerencsétlen állattal.

10 megjegyzés:

  1. Ez még olvasva is sok, nemhogy megélve. Együtt érzek veletek. Bízzunk abban, hogy a rossz szériátoknak vége, s innen már csak felfelé visz út. Azt hiszem, sokan nem tették volna meg, nem vállaltak volna ennyi terhet az állataikért.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudnék mást tenni. A többi a gond nem betegßég, sajnos magával hozta , ez a pech.

      Törlés
  2. Katici leírta,amit én is szerettem volna.
    Zsebit nem értem.Hogy lehetett veszett kutya?Nem kap évente védőoltást?
    Anci

    VálaszTörlés
  3. Kap, de ez a protokoll, ha egy kutya megharap valakit,s sürgősségi ellátásra kerül. Bürokrácia, most epp aló tulsó oldalán.

    VálaszTörlés
  4. Gondoltam,hogy kapott oltást.Kicsit eltúlozták a dolgot azt hiszem a hivatalban(orvosnál).Ha kapott oltást,nincs semmiféle karantén,nem kell kapnia veszettség elleni oltást sem annak,akit megharapott.Az én kutyám is megharapta a szomszédot egyszer a mi udvarunkban Jegyzőkönyv készült és be kellett mutatni az oltási könyvét.
    A kutya sem tehet az esetről,hiszen a játékát védte...Kicsit szenilis már és ebben a korban már nevelni sem lehet.Gondot vettetek a nyakatokba vele,hogy a házzal együtt őt is vállaltátok.Ja,ha az ember előre tudná...meg a jó szívetek...
    Anci

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem értettem mert bemutattuk az oltási könyvet, de egy hétmúlva jártle. Oda se vihettük el. Igen szenilis.A kislány pedig bejátszani akart vele. Így lett baj a jószándékból.

      Törlés
  5. Nem kis tortúrában volt, van részetek! Lassan már a végéhez közeledtek és ez a jó az egészben. Miközben olvastam Cirnyó történetét, végig arra gondoltam, hogy a mi csavargó Tónyónkkal hogyan tudtuk volna végigcsinálni ezt. Talán sehogy.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dehogynem, ha benne van az ember.ciri is csavargó, betört, nehezen, de kénytelen volt. Itt aludt ag előb épp ag ölemben.

      Törlés
  6. Nem semmi , amin átmentek!Akinek nincs állata , talán nem is tudja min megyünk keresztül sokszor. Talán vége lesz ennek a "rémes"dolgoknak, és csak jó dolgok történek veletek! A baj nem jár egyedül, szokták mondani, nektek kijutott rendesen...
    Bizony az öreg kutyáknál már jobban kell vigyázni, gondolom, ..nekünk süket és nem látott rendesen az első kedvenc kutyánk Ördi, mire jött haza a gyerek meg kellett kötni, mert a gyereket megtámadta, este...A játékaikra, meg féltékenyek, még ha oda is adják...Nászasszonyom kutyája vak már majdnem teljesen, úgy vette el a kaját a kezéből, hogy benne volt a keze, és varrni is kellett, meg tetanusz és kezelések...jegyzőkönyv...
    Nagyon sokszor olvasom, hogy milyen viselkedéseket vesznek fel a cicák... A saját gazdája fél tőle...és mindent megkap...Azért felmerül a kérdés, mitől lettek ilyen vadak, kiszámíthatatlanok?

    VálaszTörlés
  7. Jó kérdés, mi is ilyenek lettünk csak nem vesszük észre, ezt hozta a jelen, a mindennapi élet.

    VálaszTörlés