Oldalak

2020. szeptember 3., csütörtök

Falusi macskapaté

 a csetepaté mintájára.

Cirnyó lábát eltörte valaki.

Megjelent nálunk, és a szomszédban Szürkebarát. Először szerettük, tudjátok lábatok elé borul, forog, duruzsol, törleszkedik. A szerencsétlen. Akkor még nem tudtuk, hogy ez nem egyszeri eset. Kiderült a 3. szomszédé, aki eteti, stb. Csak éppen Öregasszony kosarában alszik, reggelente engem köszönt, nálunk és a szomszédban enne.Csak mi nem etetjük, ne szokjon ide. (?????????) Hát, hogy otthon helye nincs, etetve nincs, az már biztos. Ja, és bolhás. No komment. Szomszédom szólt a gazdáinak, hogy..., de hisz a mi macskánk náluk eszik. Mikor, ha a sajátjuk állandóan itt van, s szemlátomást farkaséhes. Cirnyó hetek óta szobafogságon. Öregasszony járna oda??  Ki érti ezt? Vagy csak mondták. Támadás a legjobb védekezés.

A mi padlásunk nyitott. Ott lakik(?) fent Szürke macska. Néha lenéz, főleg, ha Öregasszonykát etettem. Az ő tányérjára, s ételére les. Vár. A padlásról éjjelenként kemény verekedés hallatszik, no meg a ház elől. Akkor kik verekednek?

Aztán jár ide egy vörös, egy fekete süldő macska, vékonyak szerencsétlenek. S van még T...é, de ő csak itt tölti napjait, etetik otthon, lakhelye van otthon, csak éppen a szomszéd melléképületében hozta világra a gyermekeit. Amúgy a gazdája elrendezte a sorsukat. Egy megmarad azért.

 S van még egy szürke, nevenincs. Néha ő is megérkezik.

Süket vagyok, fülhallgatóval nézem a filmet. Így is meghallom, hogy valahol valami csapódott, a konyhaablak(ban) Öregasszony vacsoráján ül a Szürke. Elzavartam. Hangom hallva érkezik valahonnan Öregasszony. 

Én nem az ételt sajnálom, szeretem a macskákat, de van határa is mindennek. Ha ideszokik, mint annak idején Öregasszony, a mi macskánk lesz, s az ember felelősséget vállal érte, az nem úgy van. Három állat a háznál etetés miatt is elég, nem beszélve a bolhátlanításról, a betegségekről. Cirnyónál nem az állatorvos a drága (persze nem olcsó), de mikor sietve vittük bemértek minket 30 ezer forint büntetés, aztán hétfőn mikor kötözésről jöttünk a szembe autó felvert egy követ a szélvédőre. Széttört. Ez sem olcsó, ahogy mondják. Holnap kiderül.

Ő a Szürkebarát

Amúgy Zsebit is vihetnénk állatorvoshoz, de szegény mindig hátrasorolódik, most meg veszett kutya, nem mozdítható. Nem oltható, míg megfigyelés alatt van. Még ez is. Hát nem mozgalmas az életünk? S még mi panaszkodunk? Cserélnétek velünk?

4 megjegyzés:

  1. Jaj, nagyon megértelek! Nálunk ugyanez van! Annyi macska jár a kertünkben, ami állandó vitára ad okot a férjemmel, mert nem érti meg, hogy nem adhat nekik enni, mert idekapnak. Nem az ennivalót sajnálom tőlük. Elég nekem egy csavargó macska is. Nem hittem anno a majdnem szomszédasszonyomnak, hogy a fiú macska nem jó, mert állandóan csavarog. Nost megtapasztaljuk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Cirnyó is csavargós, itt az eredmény. Pedig minden èvben megígértem a fokinak, hogy megműttetjük. Elmutogatták rajta a sok verekedés következményeit.Az anyamacskák kölykeznek, sorra. Mi a jobb? Csak ha sterilizálva vannak, ha nem akarunk bajokat. Viszont az sem garancia semmire, csak több az esélye a túlélésre.

      Törlés
  2. Gyönyörű az a cica☺️ kis ingyenélő 😃

    Hozzánk akkor járt sok cica, míg élt az egyik idős szomszéd néni. Etette ő őket, de hát milyen a macska? Csavargó. Mikor meghalt, egy darabig itt kóvályogtak a környéken, aztán eltűntek. Vadak voltak, nem lehetett közel menni hozzájuk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hiába szép, ha tele van bolhával. Amúgy kedves is.

      Törlés