Oldalak

2020. március 29., vasárnap

NL 2020.13.szám

"A halàl gondolata segít jobb életet élni." Sok gondolat van benne vagy nekem adott sokat?

Sokat gondolkodom az Eszenyi ügyön. Nem volt senki, aki figyelmeztesse, rosszak a módszerei.?! Vagy nem hallgatott senkire? Hogy bízott benne, hogy ismét megválasztják igazgatónak, micsoda kudarc, hogy nem, s ahogy nekitàmadtak.
Jó sokáig tartogatták, hogy kiöntsék egyszer ami a bögyükben volt.

8 megjegyzés:

  1. Olvastam már olyanról,hogy a klinikai halál állapotából visszatérteknek sokszor megváltozott az életük, mert tapasztaltak "odaát" valamit, ami új értelmet adott az életüknek.
    Sokszor tapasztaltam, hogy a halál közeledtével átértékelték az életüket az emberek.
    Nagyon régen olvastam, hogy mennyire fontos, hogy tudatában legyünk, bármikor meghalhatunk, és becsüljük meg ezt az életet, és mindenkor nyilvánítsuk ki a szeretetünket főleg a közelünkben élőknek. Ez annyira megmaradt bennem, hogy számtalanszor megtapasztaltam a fontosságát. Amikor a kisfiam 3 éves korában beteg volt, köhögött, hosszan tartó ideig, sokszor sírva hozzám menekült a rátörő rohamban, és én magamhoz ölelve próbáltam nyugtatni, meg fog gyógyulni, mert nagyon szeretem. Akkor alakult ki köztünk, hogy naponta többször mondjuk egymásnak, hogy szeretlek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szépről írtál, köszönöm. Most gondolkodhatunk, változtathatunk hozzáállásunkon a sors megadta a lehetőséget nekünk. Sajnos vagy nem ez van, talán tényleg lelassul, emberibbé válik ez a világ.

      Törlés
  2. Az Eszenyi ügyön én is gondolkodtam. Nem szeretem az ilyen "zúdításokat".

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. https://wmn.hu/ugy/52505-mert-egy-jo-szineszno-nem-rinyal--valasz-a-minek-turte-kommentekre-egy-szakmabelitol

      Törlés
  3. Úgy látszik másokat is felkavart ez az Eszenyi ügy. Pont azon elmélkedtem én is, hogy jó sokan, jó sokáig nem szóltak, nem lázadtak, nem mentek el. Arra tudtam gondolni: a pénz az nagy úr, mert valószínűleg a nagy sikerek miatt nagyobb lehetett a gázsi is. Nem látunk bele ebbe a belső világba, ahogy sosem szóltak a hírek csak arról, hogy milyen sikeres az a színház.
    Megmondom őszintén, nem a mostani ügy miatt, de nekem nem tartozott a kedvenceim közé Eszenyi Enikő.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A talált linket Katicihez tettem , neked is szól. Egyszer volt egy riport a Kovács Patríciával, neki volt egy fél mondata, na az akkor elgondolkodtatott. Igen, megosztó személyiség volt, az már biztos.

      Törlés
  4. Eszenyin én is sokat gondolkodtam. Kossuth díjas művész, valóban jó színésznő, de a magatartása elborzasztó. Szerintem nem tudtak ellene tenni semmit. Mostanában figyeltem fel az általam nagyon kedvelt Jennifer Anistonra is. Pár mostani gesztusa alapján úgy érzem: nagyon erőszakos jellem lehet. Remélem Eszenyit lapátra teszik a színházból is. Nagyon beképzelt lett és az erőszakos természete a kolléga elmondása szerint nagy önbizalomhiányból fakad. Még ha meg is játssza, csak érzi, hogy nem ő a legjobb.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gondolom elmélázott a történteken,s talán máshogy viselkedik majd.Eznagy ütés lehet neki. Gondolom, mint színész és rendező azért dolgozhat tovább, mert a tehetsége nem vitatható.

      Törlés