Oldalak

2020. március 4., szerda

Megjelent!

Oly frissek, még fotót sem találtam róluk a neten. Avagy rossz helyen kerestem, nem a fb-on... Az ott fellelt fotókat pedig a rendszer nem engedi feltölteni. Szóval: a Nők Lapja Kert és virág és a Veranda Magazin. Előbbiben egy egri és szentendrei kert fogott meg eddig, főleg az előbbi, mert a szépségek mögül érződik a rengeteg munka és útkeresés is, ami egy kert kialakításával, gondozásával jár.

Utóbbiban pedig Lili és Balázs háza szívbéli, érződik a fotókról az a szeretet, ahogy építették, berendezték és lakják. Nem magazin ház. Nem rideg, gépies, és steril. A másik, amiről írhatnék hasonlókat egy kesztőlci felújítás, amit sajnos árulnak a tulajdonosaik. Szívfájdalommal, a fotókat megnézve mélységesen együttérzek velük.

Hallgatok, amúgy, dolgozunk, dolgozgatok a kertben, az uram fákat nyesi, s szenvedünk a nyavalyáinktól. Ma ismét légszomjra ébredtem, ma volt neurológia, gondoltam megérdeklődöm a gyógyszerelésem miértjét, hátha ott a hiba. Megnéztem az altató leírását, s a tiltó gyógyszerlistámon 3 csillagos az altatóm. A szakrendelés orvosa írta ki... Ez is bőven okozhatja a tűneteimet. Aztán a most szedett magnézium 2.5- szőröse mennyiségében, már a magnéziuméban amit eddig szedtem. A Mg-t se nagyon javasolják, vagy inkább óvatosan. Újabb  rossz lehetőség. S mi jöhet még? A 10 év után elhagyatott gyógyszer is esetleg?  Várok meglátom mi lesz? Az is lehet, egyszerűen a szívemmel van gond.

Már megint nyavalygok, de ez van, vagy tette inkább tönkre a mai napom, jól kiűtve engem. Jók lettek erre a magazinok, felderítve némileg. S írjam még a nap koronáját? Főkertészem szétkaparta alehszebb hunyort, s környezetét. Indul az élet a föld alatt, felébredt, s munkához látott az ott lakó, kerti segédmunkás, s erre válaszul Zsebink idefent.

Még vasárnapi erdei, hóvirágnéző fotóink:











10 megjegyzés:

  1. Anikó most nem az írásodhoz szólók hozzá, hanem egy érdekes meghallgatni valóra hívnám fel a figyelmedet sok szeretettel.
    https://nlc.hu/szabadido/20200228/krizso-szilvia-naray-tamas-koztunk-szolva/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, megnéztem már őket, hogy felhívtad afigyelmet aműsorra.

      Törlés
  2. Nincs probléma a gyomroddal, pl. reflux?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Attól légzési probléma? Amúgy szedek gyomorvédőt.

      Törlés
    2. Nekem nehezen nyomozták ki azt, hogy refluxom volt, ami hosszan tartó köhögéssel járt, és már a tüdő szakorvos is adott asztmára puffancsot, miközben a tüdőmnek semmi baja nem volt. A végén a gasztro vizsgálat után írták fel a reflux gyógyszert, amitől elmúlt a köhögésem. De közben a szív vizsgálatra is elküldtek, ami nem volt kellemes, mert valami sugárzó anyagot fecskendeztek be, és fél óráig valamilyen röntgen alatt kellett feküdni, mert pillanatfelvételeket készítettek körbe a szívemről. Szóval ott is megállapították, hogy nincs baja a szívemnek.
      Természetesen ez az én esetem, de a gyomorvédő szedése felveti a gyanút, hogy a gyógyszerek mégis kikezdik a gyomrod. Ilyen esetek már sokat hallottam. Nekem az ízületeimre szedett gyógyszerek okoztak problémát a gyomromnak.

      Törlés
    3. Meglàtom mi lesz, hó végén.

      Törlés
  3. Ó, ez nagyon rossz lehet. Jobbulást kívánok!
    Milyen eredeti játszó helyet találták a gyerekek 🙂

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szenvedek, csak mitől? Igen, ők feltalàlták magukat.

      Törlés
  4. Jobbulást Anikó...Ha jól értem a kutyus dolgozik?Nem csoda, ha látnád mi van nálunk... a fóliasátorba betévedt egy, vagy több vakond...kupac-kupac ,hátán legalábbis remélem hogy vakond és nem patkány..."kotorék" kutya, rendet csinál.... ..úgy rémlik, mintha írtad volna már hogy átalakítja a kertet...ha fajtájába van...persze...De azért mindig olyan szép a kerted...Pihenj, ha tudsz, és vigyázz magadra!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Vera, már a takarásf kaparja.Hallja lentről ahogy motoz a meseszép hunyorokaf eltaposva...

      Törlés