Oldalak

2018. október 2., kedd

Petesmalmi Vidrapark

 Megérkeztünk, jegyet vettünk, 2 x2 ember, majd jött egy család. Kaptunk látcsöveket, megmondta a hölgy merre menjünk, s mehettünk. Kicsit többet vártam.

 







 S mivel ebédidő volt, s várakoztunk


 előbb megetette a vidrákat a jegyadó hölgy, aki a gondozójuk.


 Etetésre vár Bendegúz, Luca későn kapcsolt, s némileg hoppon is maradt.




 Ahol a két vidra Luca és Bendegúz él, ők a bemutatós állatok, az etetésüket kísérhettük figyelemmel. Lehet, hogy ősz volt, különös madárvilágot nem sikerült látnunk. A környezet,  tavak világa  a fotókon. Számomra varázslatos volt. Egy kirándulást mindenképp megér, s aki a vidrákról többet akar tudni olvassa Fekete István vagy Gera Pál könyveit.


10 megjegyzés:

  1. Itt a toparton is elnek vidrak..nehanyszor mar en is elfotoztam:) az a montreali haz, amit nyaron neztunka folyo partjan,ott is lattam, ahogy kineztem a konyhabol:)az enyem lehetett volna.
    Nagyon szep videkeken jartatok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor most megfájdítottam a szíved, igen a természet közelsége nagyon szerethető ajándékokat ad. Mi kertben hallgattuk a szarvasbőgést, Bőszénfán ez program.

      Törlés
  2. Mesebeli tájon jártatok megint. Csodálatos a természet ilyenkor.Ami a vidrákat illeti valóban mutathattak volna belőlük az életrükből többet!Nagy kedvenceim ezek az állatok. Mostanában sok tengeri vidráról nézek filmeket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt hiszem valakik lehettek a hölgynél, szemmel láthatólag kutyákat tenyésztett. Viszont a látogatók egyszer mennek oda, s neki ez a munkája.

      Törlés
  3. Kicsit úgy érzek mint Te Tihannyal kapcsolatban. Irigykedem. Szülőföldem a Zselic, de egyik helyet sem ismerem azok közül, amit mutattál. Sajnálom. De legalább így képeken keresztül kapok ízelítőt belőle, amit köszönök.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Katici szép és gazdag vidék, természeti értékekben, legalábbis amiket bejártunk. Én is körbetemplomoztam az országot, a megyehatárra tavaly jutottam el kb. 40 ide.

      Törlés
  4. Olyan tudatlan vagyok, hogy muszáj volt rákeresnem hol van Peteshalom...hogy Te/Ti milyen csoda helyeken jártok??!! :O üdítő látvány, még fotókon is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zselicben jártunk, ezeket mutatom meg. S éjjel gondolkodtam, ahol megszálltunk a csend és nyugalom helye. Olvasok egy blogot, a Dunakanyarban vettek nyaralót, nyáron elviselhetetlen a kirándulók hangoskodása, bulizásai.

      Törlés
  5. Megint egy ismeretlen vidék számomra, jó kis park lehet!

    VálaszTörlés