Oldalak

2018. október 3., szerda

Kimaradt egy hét,

már itthon, s mintha több lett volna ennél. Dolgok, kerti munkálatok az ember nyakába szakadnak. Ma délelőtt  szobaátrendezés volt, kipakolásokkal, polccserékkel. Közben porszívózás, lemosás, mellékesen némi főzés. Kidőltem dél körülre.

Megint gond van az áthajló ágakkal, a fűzfa évek óta félhalott, állandó tápoldatozással lettek levelei, de volt árnyékunk, mert a diófa ágait tavaly ugyebár lenyesték, meglehetősen durván. Most a fűzfa ágai hajlanak át, szórják a leveleket. (Évek óta vártam mikor szólnak.) Ja, meg a diófa ágai is megint áthajolnak. Lényeg a lényeg, fotóztam a fűzfát, kerestem veszélyes fákat kivágót, elküldtem neki van-e értelme harcolni a fáért?Szerinte már annyira elpusztul, korhadt lehet, nem érdemes tartani. Ennyi. Nyáron alatta üldögéltünk, olvastunk, még e pár ág is adott árnyékot. Kellene helyette új fa, de ha alá van törmelékezve van-e értelme? Meg kell keresni a régi tulajdonost. Új fák, favágó, pénz, pénz, pénz.


Nem értem, annyira, de annyira fáradtnak érzem magam, vagy az időjárás visel meg?

6 megjegyzés:

  1. Az időjárás....Nagyon durva és mi nagyon érzékenyek vagyunk.Pfúúú.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ma is kidőltem, aztán délutánra feltámadtam, ez már csak így megy.

      Törlés
  2. Nagy örömet okoztál avval, hogy bemutattad Ludmilla faceb. oldalát. Be is jelentkeztem a facéra és alíg bírtam onnan leszakadni. Köszönöm!

    VálaszTörlés
  3. Keressetek esetleg valami kevésbé igényes, gyorsan növő fát - mert bár az öreget pótolni sosem fogja, de én tudom, milyen jó érzés "leülni" a fa alá, könyvvel a kezedben...
    A "gyengülést" nem tudom mi okozza. Én is olyan vagyok, mint a lekvár - vagy nem is tudom mihez hasonlítsam magam... terveim vannak minden napra, aztán a felével se végzek estére...
    Tán valami kór ? vagy a KOR ? :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Japán juhart néztem ki, ez az időjárás gyilkol szét, ma is, már du. bevettem fájdalomcsillapítót is.

      Törlés