Oldalak

2021. október 1., péntek

Változások




A fotók még a műtét előtt készültek, az utolsó sétánkon az őszi erdőn. Pontosítok, ki tudja mióta nem jártunk az erdőnek ezen a részén, tán tavasszal. Az idei év a bezárkózásé volt, több okból. Zsebi ebben nagy karmester volt, nem volt aki kimozdulásra serkentse az embert, no meg a másik 50%-ban a mindenféle bajok. 

Megvolt a műtét, tényleg nem fájt, de. DE!!! Ha az embernek rosszak a tapasztalatai, akkor bizony fél, s ezt bevállalom, ha ezért meg is vet, bárki. Egyébként a műtőben mesélte ismerősöm, hogy mindenki úgy érkezik, hogy már egy hete nem alszom, stb., s itt csalódik pozitívan. Míg előkészítettek végignéztem az előző műtétet egy monitoron, többnyire. Néha nem akartam, aztán mégis győzött a kíváncsiság. S a legnagyobb élményem az volt, mikor jazz zene szólt operálás közben. Aztán kiderült nem is zene volt, csak géphang. Nagyon csalódott voltam, nekem ez a "zene" akkor és ott nagyon jól jött. Mondtam is a nagyon ügyes, s nagyon fiatal doktornőnek. Mesélte, hogy régebben zene is szólt, de elromlott, s amit mondtam azon elgondolkodnak. S talán kiderült, nagyon modern technikával műtöttek.













 

Most gyógyulgatok, letiltva hirtelen mozdulatokról, hajolgatásról, nehéz. Hajlamos vagyok elfeledkezni, vagy inkább nyughatatlan vagyok. Viszont "kinyílt a világ" előttem. Éles kontorú betűket látok a monitoron, lettek színek a világban, élei a tárgyaknak, mindennek. Már megérte.

12 megjegyzés:

  1. Gyors gyógyulást kívánok neked.

    VálaszTörlés
  2. Jobbulást Anikó! Szürkehályog a bünős?Vigyázz magadra...és tényleg be kell tartani, amit mondtak ...mert ha nem nagyobb baj is lehet...Napszemüveg még borusabb időbe is, sokat véd...

    VálaszTörlés
  3. Örülök, hogy sikeresen túl vagy a műtéten, gyors gyógyulást kívánok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyszer írtam választ, hova lett? Köszönöm nektek igyekszem jól viselkedni.

      Törlés
  4. A rossz tapasztalatokról beszéltünk tegnap,azért félünk.Ma hasi UH vizsgálaton voltam.Az onkológiai gondozás miatt évente volt már 10 éve,kivéve a covid időszakot.Soha nem fájt,ha valaki ettől félt volna,hát csodálkoznék.Na,ma ez megváltozott.Fiatal doktornő,aki úgy nekinyomta a bordámnak a műszert,hogy azt hittem,eltörik a bordám.A vesémnél szintén.A gyomromnál szerintem a gerincoszlopig nyomta.Rettenetesen fájt.Itt-ott megkékült a bőröm.Egy biztos,soha többé nem megyek oda vizsgálatra!
    Tényleg vigyázz a hajolással és az emeléssel,ne felejtsd el!Gyógyulást!
    Anci

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Anci velem szívultrahangon viselkedett így az amúgy jó hírű orvos. Nem is értettem, hogy most mi is van?

      Törlés
  5. Amikor az ember kiszolgáltatott és megszólalni nem mer,akkor ez várható.Bárcsak megtapasztalnák ezek az orvosok is,hogy mit tesznek!
    Anci

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez így van.Volt egy orvosom, ő utána emberre vált,nem csak jó orvos volt.

      Törlés
  6. Gyógyulj hamar! Sok erőt!🌹❤️🤗

    VálaszTörlés
  7. Mielőbbi teljes gyógyulást! Teljesen érthető, hogy féltél, nemcsak rossz tapasztalat miatt, hiszen a szemed világáról volt szó. Örülök, hogy jól sikerült a műtét, és azonnal érzékelhető javulást hozott. Kitartást a lábadozáshoz!
    Sajnos az egészségügyben sok a kiégett szakember, de még több, aki a hatalom megélése sőt az azzal való visszaélés miatt dolgozik ott. (Egy kockázatos műtétet akart bármi áron végrehajtani rajtam egy doki. Leleteket nem akart kiadni, és gyanús lett erőszakossága, a ködösítés. Utánajártam. Kiderült, a veszélyes beavatkozás teljesen felesleges, csak neki kellett volna +1 valami tanulmányhoz. Alig menekültem meg a kísérleti nyúl sorsától.)
    Vigyázz magadra, a legjobbakat!
    Luca

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Luca. Remélem, úgy érzem már jó úton vana gyógyulás. A doktornő nagyon ügyes, ott van a szíve és figyelme is, megnyugtató.

      Törlés