Oldalak

2021. október 17., vasárnap

"A hervadás elégiája"

 


Kiszáradt tó. Az új út ott húz el az arborétum előtt. Vajon az útépítés ártott meg neki? Minden folyamatával.


Fenyők

KICSIK és nagyok




Melyik tölgyé lehetnek?


Osztó-fosztó október 



Angyalok az erdőn: tulipánfa

A Csácsi arborétumban jártunk. 40 év után kb. Más lett, az már biztos. Szebb, rendezettebb, s a fákon is meglátszik a kor. Van akinek használ ag idő múlása. Margó, emlegettelek.


4 megjegyzés:

  1. Anikó, megdobbant a szívem ahogy elkezdtem nézegetni a fotókat! Aztán a végén, hogy közben gondoltál rám, nagyon jó érzéssel töltött el! Nagyon kedves emlékeim között van ez az arborétum! Csak ne lenne olyan messze!
    A tó kiszáradása talán az aszályos nyár miatt is lehet, de az épített környezet is sokat változtat még a kicsit távolabb eső részeken is. Sajnálom, mert olyan kedves színfolt volt!

    VálaszTörlés
  2. Tudod, mikor írtál róla, hogy ott jártatok szégyelltem magam, hogy sosem jutunk el oda. Mostanra sikerült. Sokat voltál az eszemben. Két tó száradt ki, egy erdésszel beszélgettünk. Ez van. Ők tudják, ott dolgoznak, látnak, látják, tapasztaljak. Budapesttel lesz közvetlen összekötő út, vezéráldozatokkal.

    VálaszTörlés
  3. Mennyire jó megfigyelés ez a tulipánfa leveleire, angyalok az erdőn... :) tényleg angyalszárnyakat ábrázol! Azt sem tudtam merre van a Csácsi arborétum...utána kellett néznem. Tényleg szép lehet, mint minden arborétum, egyébként én mindtől el vagyok ájulva :)

    VálaszTörlés
  4. Orsi készítettem videót is a levelekről, ahogy fújja őket a szél. Nem tudom ide feltenni. Képzeld angyal fülbevalót hordok, ilyen a formája, persze, hogy felfigyelek rá. A természet nekem, ahogy neked is nagy nyugalmat, békét és örömet adó hely. A szépsége mellett.

    VálaszTörlés