Oldalak

2019. január 16., szerda

Kérdés

Hívtak-e fel benneteket telefonon, amiért a gázdíjat becsületesen befizettétek?

 Lett-e e nagy becsületességnek olyan jutalma, hogy napi 30 forintért köthettek élet - vagy baleset biztosítást az egész családnak?

S mikor nem értettétek az egészet, s rákérdeztetek mi is ez, kiderült, hogy valami Pannónia Biztosítótól hívnak benneteket.

Amúgy a telefonáló semmivel nem igazolta magát, s nagyon sértődött volt, hogy leráztam.

Így jártam a fene nagy becsületes befizetésemmel.

6 megjegyzés:

  1. oh, én ilyenkor alapból leteszem a telefont, az első mondat után, amikor kiderül, hogy rám akarnak sózni valamit. Régebben még udvarias voltam, de még akkor is csak mondta a magáét, most már udvariatlan vagyok, mert csak szó nélkül kinyomom a telefont.

    VálaszTörlés
  2. Nem volt még ilyen. De én kapásból megkérdezem, hogy honnan tudja a telefonszámot. És igen, nagyon udvariatlanul közbe szoktam vágni. És ha azt írja ki a telefon, hogy "ismeretlen szám" akkor csak abban az esetben veszem fel ha várok egy fontos telefont és nem tudom, hogy milyen számról fognak hívni (a vezetékes telefon is mutatja a hívó számát). Kapásból nem mondom meg, hogy ki vagyok (se vezetékesen, se mobilon). Ez azért van, mert voltak előzmények.

    VálaszTörlés
  3. Általába megvárom mig elmondja a mondókáját, és ha levegőhöz jut, rögtön mondom ,köszönöm nem kérem...de van hogy az elején leállítom, hogy ne fárassza magát, mert nem kérem... és leteszem a telefont.Azért ilyen erőszakosak, mert van hogy beszélgetőtársra találnak, mint az anyós, mert elmeséli rögtön, még azt is hogy hol született, és be lehet húzni a csőbe...

    VálaszTörlés
  4. Mindenféle trükkel próbálkoznak,hogy bepalizzanak.Például,hogy kisorsolták a telefonszámomat és nyertem.Jutalmul aztán valamit rám sóznának vagy akár a biztosításkötésbe is bevinnének.
    Rögtön rákérdezek,hogy a baráti körömbe tartozik?Mert én tudtommal nem adtam Önnek telefonszámot.Társalogni meg csak barátokkal szoktam.És leteszem a telefont...
    Anci

    VálaszTörlés
  5. iTT A GÁZOSOKTÓL INDÍTOTT, MEG MILYEN RENDESEN FIZETEM A SZÁMLÁKAT, stb. figyeltem mire megy ki a játék? Mikor jött a biztosítós szöveg nem értettem : mi köze a gázosokhoz.Erre mondta a biztosító nevét.(Érdemes rájuk keresni, kik az alapító tagok...)Szóval jól megkerítette. Miért vettem fel? Vártam egy telefont, azt hittem az a szám keres, mondjuk nem értettem számot miért nem ír ki? Mert nem írt ki. Máig nem vagyok biztos benne, hogy a biztosítótól hívtak-e vagy bepróbálkoztak? Gondolom, azok nyílt számokkal telefonálnának vagy ki tudja? S vártam mikor kér adatokat, hát odáig nem jutottunk el. Tényleg oda kell figyelni, a helyi hírlaptól szoktak hívogatni, máshonnan nem.(Egy ideje azt hiszem ők is letettek rólam/rólunk.) Eddig. Még választásokkor sem hívtak fel soha. Ezek szerint, ami késik nem múlik.

    VálaszTörlés
  6. Én, mint Orsi, a második szónál már leteszem a telefont. Nem vagyok hajlandó még szánalomból se meghallgatni. (mert tán a telefonáló pénzt kap azért, ha valakit be tud palizni...gondolom én....de nem érdekel.)

    VálaszTörlés