Oldalak

2019. január 27., vasárnap

Akartam írni róla,

de mindig halogattam Most Ágnes bejegyzése  hozza ki belőlem. Egy ideje én is így vagyok, de azt hittem a hiba bennem van. Nem tudok szörnyű filmeket nézni: durvaság, erőszak, lelki erőszak is, stb. Kínlódok egy ideig, s otthagyom. Mondjuk a fogvicsorgatós, üres főleg amerikai filmeket is, ezek idegesítenek. Kedves Miss Fisheremet is néha lehalkítom, pedig a sorozatot kedvelem.

Azt hittem öregszem, bennem van a hiba, nem bírom a szörnyűséget, a gyötrést, a lelki kínokat. Vagy én vagyok a kényes, s ilyen a világunk? A művészi alkotások, könyvek, filmek ezt tükrözik vissza? S tudom filmek, könyvek, akkor is. Nem hiszem, néha kell más is, ami elvarázsol, felemel, lesimít vagy csak simán kikapcsol. Többnyire a francia filmek ilyenek, vagy úgy oldják meg, hogy az elfogadható is legyen. Még a Tulipánlázzal is kínlódtam, beleélve magam szereplők sorsába. Aztán jött egy új film:

https://videa.hu/videok/film-animacio/feny-az-ocean-felett-drama-fL0Eg1LeAu6AduCF

Ez sem volt habos torta, mégis beleélhettem magam a két anya helyzetébe, a férj hozzáállásába. Bár a kritika leszólta a filmet a rendező korábbi alkotásaihoz képest, azért ez sem volt egy könnyű film. Mihez képest?

S míg gondolkodtam közzétegyem-e a bejegyzést, beugrott e régen látott film. A gonoszság, irigység itt is jelen van, de a szeretet, kiállás is.

https://www.youtube.com/watch?v=xQTemJuweB0

4 megjegyzés:

  1. Én sem bírom a horrort, pedig régen faltam. A krimik a kedvenceim. Thrillerek. Az állatos csatornákat sem bírom: elkapja az oroszlán a gidát...., rossz nézni. Kegyetlen az állatvilág. Az emberi gonoszság smafu. Kivéve a gyilkosokat, de az mégsem hétköznapi.

    VálaszTörlés
  2. Aniko:) nincs ennek koze a korhoz,inkabb erzelmi beallitottsag.En pl az obszcen beszedet sem birom,soha nem birtam..regen a fulem is befogtam, ha valaki ugy beszelt.
    Az ember filmet nez sokfele de legfokepp szorakozas , kikapcsolodas szempontbol.Na most miert kel egy filmben mindenkinek meghalni?
    Igazad van a franciak sokkal jobban oldjak meg,pedig drama azokban is van.
    A masik halalom meg a szirupos, mezedes minden szoban szeretlek,,,limonadek:) Valahol a ketto kozott volna jo.puszi:)

    VálaszTörlés
  3. Csatlakozom hozzátok. Ugyanígy vagyok én is, azt hittem hogy csak én vagyok ilyen lelkiállapotban. Elkezdtem nézni pl. az Elifet, mert szeretem a török sorozatokat, meg annyira beharangozták, de feladtam. Én is elgondolkodtam rajta, hogy akik dicsérik, vajon mit szeretnek benne, mert én azokat a borzalmakat, gonoszságot nézni se bírom.
    Szerencsére vannak olyan csatornák, amik az én fura ízlésemnek is megfelelnek, és a you tube csatornán is találok mindig magamnak.

    VálaszTörlés
  4. Ilyesmiket olvasva sajnálkozva gondolok rátok…Nekem 33 csatornám van, ezek valamelyikén, sőt rendszerint több csatornán is van természeti, úti- vagy történelmi film.
    U.n. „mozifilmet” jó esetben évente egy-kétszer nézek, de csak olyant, amit már tízszer láttam (Pretty women, Római vakáció, Ghost, Dirty Dancing és van még talán 2-3 ilyen szirupos.)
    Semmi mást nem nézek ezeken kívül, csak este a híradót, az N24-en vagy a WELT-en.
    Nekem inkább a bőség zavarával kell megküzdenem. És mindez ingyen, mert én ezért a 33 csatornáért egy Ft-ot sem fizetek. Parabola antennával és beltéri egységgel vehetők. (Egyszeri beruházás és évekig jó. – Igaz magyar nyelvű csatorna nem tudom, hogy van-e rajta, de azt hiszem, nincs, legalábbis az én műholdamon nincs.)


    VálaszTörlés