Oldalak

2019. január 3., csütörtök

Nézem ezeket az angol kertektől szóló filmeket,


a ruházat, frizura régies, mint a hozzászólásokból kiderült  kb. 25-29 éve  forgatták. Szóval, a riportalanyok egy kivételével idős emberek, lehet, hogy már nincsenek is köztünk. Mi lehet a kertjeikkel?

Eszembe jut B. Kéry Ilona kertje: Létezik, de olyan mint Mátyás király feladványai van, de még sincs, el nem pusztult, valahogy fenntartják, de Rajkin mondaná: Valami van, de nem az igazi. Kár érte, kár értük. Mi munka létrehozni, fenntartani, munka és pénz. Nézek egy angol házkereső sorozatot, egyetlen párra emlékszem (no, volt 3 talán), akik konkrétan kialakítandó kertes házat kerestek. (Az előző bejegyzés rózsanemesítőjének a kertjét az utódja lenegyedelte, aztán pusztult, elpusztult. Minden csak addig él, amíg a létrehozója fenntartja. Tud valaki Templom Kata kertjéről, mi lehet vele? Blogja, kertkialakítása . természetesen a mi körülményeinkre alkalmazva- nagy példaképem.)

5 megjegyzés:

  1. Nem tudok válaszolni a kérdésedre. Meg olyan közhelyet sem akarok írni, hogy semmi nem örök.., pedig így van. Te pontosan tudod, hogy ha egy évet kihagynál a kert gondozásából hogyan nézne ki. A magad örömére csinálod. Az itt honos és uralkodó gaz mindent elnyomna.

    VálaszTörlés
  2. Londontól nem túl messze laknak rokonaim, Milton Keynes-ben. Ez egy viszonylag új város, de a gugliemberkével sétálva az utcáin, minden háznál kerteket látok. Nem olyanokat persze, mint ezeken a filmeken. Mert ezek régi házak, régi kertekkel. De egészen biztos, sok ilyen van még Angliában.
    Pl. ezen az oldalon rengeteg látható:
    https://hu.pinterest.com/baldilocks47/english-cottage-gardens/
    Az már más kérdés, hogy milyen jövőjük van. Lesznek-e és ha igen meddig, olyan emberek, akik egy csodakert megépítésére, vagy gondozására időt szánnak ?

    Egyébként Templom Kata még él. Vagyis a blogja:
    http://hortuscarmeli.blogspot.com/2018/12/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. udom, de eladták a házat, kertet, s elköltöztek. Az új tulajok egyszer megmutatták a Kertnézőben, de azóta nem találom.

      Törlés
    2. Én is kíváncsi lennék a kertjére, meg Ágiczáéra is (nem tudom, rá emlékszik-e valaki az Index kertes topicocból.)

      Törlés
    3. ÉN ott nem vagyok, voltam jelen.

      Törlés