Oldalak

2019. január 9., szerda

A mai nap

valami eszméletlen gyengeséggel fog körül. Nem is értem. Mondjuk kettőig nem tudtam elaludni, aztán altatót, majd fájdalomcsillapítót vettem be. Ezekkel aztán elaludtam.

Egy könyvet olvastam,


 s dühöngtem. (Ilyen, s ennyi hibával, elírással begépelt könyvet még nem került a kezembe. Nem értettem, nem volt a kiadóban korrektor? Hogy mernek ilyen minőségben könyvet megjelentetni, a kiadót minősíti.Romániai magyar kiadó, egyébként.) A megjelenés gyalázata ellenére a könyv jó, Svédországban állítólag kultikus regénynek számít. Bűnügyi a köntös, de mögötte mély lélektani és társadalmi mondanivaló, s izgalmasan, jól megírva. ( Ezért nem értem az ellenmondásokat a tartalommal s a megjelenés formájával.) Engem minden esetre jól felkavart, a szereplők sorsa, a mindvégig jelenlévő titokzatosság, az egész miliője. A jelent átszövő múlt, a helyszín ridegsége, kietlensége időnként, s a mindezeken mégis áttörő érzelmek, tenni-és változtatni akarás.

Itt beleolvashattok: http://olvasat.hu/a-viznel-tortent/

Az írónő állítólag bűnügyi könyveket ír, egyre találtam rá a neten. A skandináv krimik rajongói biztosan ismerik/örülnének neki. Vajon ez is ilyen hibásan begépelt, kiadott?

7 megjegyzés:

  1. Igen, kizökkent a történetből az írásos hiba. A román magyaroknak illene tudni a nyelvet, vagy nem szabad elvállalni a könyv nyomtatását.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bea, erre vannak a nyomdai szakemberek. Hol voltak? A kiadó szégyene, mert a könyv jó, de ez a sok elírás elég zavaró.

      Törlés
    2. Román magyarok??? Azok kik?

      Törlés
  2. Magyar kiadónál is egyre gyakoribb a hiba. Csodálkozom is. Régen ilyeneket nem láttam könyvekben.
    Ez a három nap még kritikusabb,mint a többi: 3 front is átvonul.

    VálaszTörlés
  3. Akkor engem jól elkaptak a frontok... Monika, ez már nagyon-nagyon zavaró.

    VálaszTörlés
  4. Gyerekkönyvekben is nagyon sok a hiba...én meseolvasás közben dühöngtem, aztán mikor a lányom olvasott, akkor meg kellett állnia, és megbeszéltük, mit is akarhattak írni. Szerintem is mélységesen felháborító.

    VálaszTörlés