Oldalak

2020. január 13., hétfő

Cukor lottó

Meghirdethetném a cukor lottót, a Birtokos eset blog barilottója után, szabadon. Szóval ma belém nyomattak, azaz itattak velem jó nagy adag tömény cukoroldatot. Utána eléggé kókadt voltam jött a hányinger, stb. Ez nem jó jel, a szervezetem rosszul reagált, krízises a cukor. Tapasztalat, sajnos.

Volt ott egy nem is nagyon kicsi leányka, legalább 8 éves lehetett. Hatalmas hisztit kivágott, ujjbegyből vettek volna tőle vért. (Sírtak is más gyermekek előtte is, de ő felülmúlta mindegyiket.) Mondom a személyzetnek, szülőnek öleljék meg , nyugtassák le a gyereket. Öleljék. Nem. Vitték az érzéstelenítőt sprayt, így aztán sikerült, nagy nehezen a vérvétel. Állítólag próbálták előttem már nyugtatni, de a gyerek az ajtófélfát fogta. Mesélte valaki, aki már utána beszélgetett a családdal.


10 megjegyzés:

  1. Szóval cukorterhelésen jártál, még nem tudod az eredményt?
    Nekem is volt kb. 10 éve, és csak óva intettek, hogy kevesebb cukorral éljek.

    VálaszTörlés
  2. Kérdés: amúgy fogyasztasz-e sok cukrot? Mert pl. én semmit és azt hiszem egy cukor terhelés a korházba vinne egyenesen. (a kávéba tett 1 kanálnyi tejet kimondottan édesnek érzem a benne levő tejcukortól!)

    VálaszTörlés
  3. Szerdánjutok eredményhez. Diétázok cukorra, a gyógyszert nem bírtam. Most kiderül hogyan tovább. Egyébként, ha valami cukros kiráz tőle a hideg, elszoktam tőle.
    .

    VálaszTörlés
  4. Én gyógyszeres vagyok és érdekes, de a cukorról le is szoktattam magam, nem kell a süti sem. Kezeletlenül nem merném hagyni. Majd írj erről!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bea én elég keményen diétázok, a z ünnepeken kicsit félreléptem, kicsit. Ezért is figyelek az állandó vérképellenőrzésre,hogy nehogy baj legyen. Majd megírom.

      Törlés
  5. Reméljük a legjobbakat! Már csak egyet kell aludni az eredményig!
    Ilyen kis hisztisek vannak, és ezeket nem lehet megnyugtatni sehogyse. Volt egy kis tanítványom, akit ha orvosi vizsgálat vagy fogászat volt, hívni kellett a szülőt is (Ő sem tudta megnyugtatni, csak ő vitte be az orvoshoz), mert olyan hisztit lecsapott, hogy elijesztette a többi gyereket. Ki tudja, hogy az ilyen gyermekeknél milyen múltbéli rossz élmény váltja ki ezet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudod én azon döbbentem meg, hogy az ajtófélfába kapaszkodott, nem az anyába. A folyosón amit láttunk ott türelemmel, odafigyeléssel fordult felé az anyuka. Egyébként ki tudja?

      Törlés
  6. Cukor: én nem értem, hogy miért "romlik el" az emberben ez a dolog. Valószínű nem esztek többet, mint régebben, sőt - és az eredmények mégse jók... na, nem vagyok orvos, csak értetlen.
    Gyerek: valami nem stimmel, ha egy gyerek ennyire hisztis, és a "valami" alatt a szülőjével való kapcsolatot értem. Mert félhet, nyilvánvaló, de amit leírtál, az már -szerintem - nem normális.

    VálaszTörlés
  7. Olvaslak benneteket, hogy nem esztek édességet semmit.
    Én meg nem tudok lemondani róla. Tudom, hogy káros, hogy semmi szükség rá és mégis... Van, mikor sokáig megállom, hogy nem eszek sütit, édességet, de aztán bűnözök. Pedig utána már nem is esik jól...Jó, nem kilószámra eszem, de még ennyit sem kéne.
    Pont most volt vérvételem a klinikán, tökéletes volt a vércukrom.

    VálaszTörlés