Oldalak

2020. január 26., vasárnap

Mindenféle EMBEREK-ről

Andrew Wyeth festményeit láthatjátok, s a lenti könyv kicsit róla is szól, s nem utolsó sorban a fentin fűben fekvő hölgyről. Világ végi táj, lepukkant tanyaház, beteg hölgy, s mégis érdemesnek tartotta a szerző, hogy regényt írjon róluk? Olvassátok el, s megértitek, hogy miért. (Mellékesen az írónő az Árvák vonata c. könyvével vált híressé.)



  forrás: https://www.atlasofplaces.com/painting/the-uncanny/




 
https://manyokiattila.hu/

Ha nézitek az úszó Mányoki Attila hosszútávúszót látni lelassult, s mint egy tuskó úszik a vízben. Elmesélte 4 órát!!! úszott így, s úgy tudták "kiszedni" a kómában lévő, fél tüdőre összeomlott úszót, hogy belengették neki az ivásra jelző rongyot, s ekkor mint automata kiúszott  a kísérő hajóhoz. Amit leírtam csak csepp  a tengerben mindarról amikről hosszútávúszónk mesélt egy előadáson. Hallgatva, nézve az átúszásairól készült filmeket az ember elcsodálkozik, s leborult teljesítménye, gondolkodása előtt. Ha módotok lesz meghívni, meghallgatni őt nagyon ajánlom. Egy kis faluban estébe hajló délután hallgattuk őt, telt házzal 6- végtelen évesek. Férfiak és nők, kicsik és nagyok. Többen voltak, akik nem először.

6 megjegyzés:

  1. Hihetetlen, hogy micsoda akaraterő lakozik aki starthoz áll.Tudom micsoda teljesítésivágy uralkodik rajtuk...Köszi az videót..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Benne nagyon megvan, nekem ahozzáállása, a gondolkodása tetszett nagyon.

      Törlés
  2. Azóta már rég átúszta, sikerült a kísérlet, sőt a legjobb idővel világelső. Ez az Ocean's seven nevezetű verseny volt, pár hete ment a tévében. Medúza csípés miatt nem sikerült elsőre, nem az ő hibájából, gyakorlatilag halálos mérgű medúzák csípték meg, éppen hogy csak túlélte. https://port.hu/adatlap/film/mozi/oceans-seven-az-eszaki-pokol--oceans-seven-az-eszaki-pokol/movie-214114

    VálaszTörlés
  3. Csodálom ezt a hűséges olvasási szenvedélyed. Nekem már elég nehéz olyat találnom, ami elejétől fogva leköt, csak a régi klasszikusok tudják ezt nyújtani.

    VálaszTörlés
  4. Ha látnád mostanában mikbe mentem bele. Éppen délután gondolkodtam el. Ez a könyv semmi azokhoz képest. Így jött össze. Azért vannak időszakok amikor inkább filmezek. Nem tudok belemerülni könyvekbe.

    VálaszTörlés