Oldalak

2018. november 8., csütörtök

Elköszönő

 Elköszönök az ősztől, mert nagyon vetkőznek a fák, bokrok. Amik még zöldben voltak lassan sárgulnak, barnulnak, már elbordultak, s hullanak egyre a földre. Nekem az ősz ezernyi csodát ad. S még vannak kitartóan virágzók, mint a harangvirág, felállva, büszkén, mert eddig elfeküdt. S mellette megjelent egyetlen télijázmin virágocska. Eltévedt? Ami felesleges égetik a kertekben, de már a földön kint van a trágya az eljövendő termés táplálója. S reggelente, ha végigmegyek a kerten vizes növények, virágok, bokrok fogadnak.




 















 

 S íme a kertek alja, szerettem a zöld sárgába váltását. Még vannak lombok, s gondolom mire hazaérek már lehullanak. Ez volt az őszünk. Szerettem. (Majd jövök.)


10 megjegyzés:

  1. Nagyon szép képeket mutatsz az őszről!
    Előző bejegyzéshez: tündériek a cicák!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rajtam feküdtem, Cirnyó a 7-8 kilójával, el is űzte Cicót.

      Törlés
  2. No ez pont az az időjárás, amikor nappal, ha süt a Nap, egy vékonyabb pulcsi is elég, de reggel és este már a kabát kell. Szeretem az őszt, mert nem kell szétrohadni a kánikulában, és csodálatosak a színek, melyek éltetnek engem - is.

    VálaszTörlés
  3. A második képen: az a tollborzfű? Hű, ha nekem 1x lesz ilyen csodám, akkor nagyon boldog leszek!:)
    Cuki Cica!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen Monika, ez már többéves, no és a sok víz amit a nyáron rálocsoltak az égiek.

      Törlés
  4. Óvatosan, lassan, kényelmesen - és mindenképp szemet gyönyörködtetően jön az idei ősz. Szeretem ezt...Mindig azt érzem, egy két hetes tél közbeiktatásával ez után jöhetne a tavasz.Elrendezném én az időjárást, ha engedné valaki....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos nem mi vagyunk a kamesterek, de oly szép ez az ősz, az emberben benne a félelem a folytatástól.

      Törlés
  5. Eddig is kedvencem volt az oktober pl, a szineivel..de most Te is megerositettel Aniko:)koszi a szep fotokat! a csodas szineket.

    VálaszTörlés