Oldalak

2018. november 16., péntek

Before - After

  

A mai reggel a fagyos éjszaka után ilyen aranyba öltözötten (is) köszöntött minket, hogy könnyebb legyen a búcsúzás.


S már majdnem csupaszra vágva, s a tájkép a favágás után.

 

Elszomorító, ahogy a mai nap is. A 3. helyen kaptunk C típusú földet az új, japán juhar elültetéséhez.  Itthon derült ki A típusút hoztunk, majdnem agyvérzést kaptam, mert a városba kellett visszamenni újabb, jó földért, idő, pénz.

 Előbb beástuk a hetek óta várakozó új fát, aztán nekiálltunk a vágadéknak, elhordani, félretenni, félig végeztünk. A fa is félig holt volt, ideje volt kivágni, s értem én miért is húztuk halasztottuk a hadműveletet. Bitang munka. Lelkileg, fizikailag is. Viszont a délelőtt kétségbeesetten köröző madarak délután már megtalálták az etetőket. Egy a végleges, másik egy ideiglenes helyre akasztva várta őket, ahol a fagyos éjszaka után már van értelme etetni őket.


S egy vigaszfotó a félholt gépemről, ez a csík nem értem miért került a fotókra? Nagyon a végét járja, ez egy nagyon rossz vásárlás volt, rossz, gépet kaptunk ki. Ha jobban ért az ember hozzá, s nem azt hiszi, hogy ő az ügyetlen már a kezdetén cserélni kellett volna.



 A most újból nyíló sásliliom.
 Imádom a sárgákat!



 S e búcsú fotóval nemcsak a korsó, de a kert is elalszik, s elköszön.

6 megjegyzés:

  1. Ismerem ezt az érzést, minden hozzátartozó nyűgével együtt! Nagyon nehéz döntés, az elengedés, a megszokás.... Egy ideig hiányozni fog, de amint látom már új szépség fogja a helyét elfoglalni.
    Igen nagy munka áll mögöttetek! Arra csak akkor jön rá az ember, hogy mekkora fába is vágta a fejszéjét, mikor előtte tornyosul a rengeteg fa.
    Tudom, hogy te másképpen látod, de nekem olyan tágas, világos lett így a kert. Nagyon szépen búcsúztattátok el az őszt, a fűzfával együtt.

    VálaszTörlés
  2. Én is "betéliesítettem"...Azért ez olyan szomorú esemény egy kert életében. Sivár lesz és az embernek nincs kedve már kinézni se az ablakon...
    De hát muszáj volt, állítólag mégis lesz idén tél.
    A madarak meg hamar hozzászoknak majd az új helyhez. Amikor kitörte a vihar a fügefámat, azt hittem, nem jönnek többet. De aztán mégis...

    VálaszTörlés
  3. Mi mar csodas havat is kaptunk:) csodas fotok, a csik ellenere is!

    VálaszTörlés
  4. Megkönnyeztem. Az jutott eszembe, hogy kimondani a halálos ítéletet, akkor is, ha félholt, nagy erőt igénylő, nehéz döntés. Akár állatról, akár fáról van szó. Nekem fám nincs. Remélem, hogy soha nem kell ilyen döntést meghoznom!

    VálaszTörlés
  5. Minden fát sajnálok, amit kivágnak/ki kell vágni. Ezt megértem, szükség volt rá. Nekem nagyon üres lett így a kerted ez a része, tudom, neked is hiányzik még jó ideig, de utána megszokja a szemed a látványt.

    VálaszTörlés
  6. Közösen válaszolok: üres lett a kert, azért is, mert fókuszpont volt.Ami vigasztal, tényleg félholt volt, így is sokáig vagy két évig húztuk-halasztottuk a kivágását. A törzsek várják az elpakolást. A juhar, ha a telet túléli majd évek múlva mutat csak valamit.

    VálaszTörlés