Oldalak

2018. augusztus 2., csütörtök

Szivárvány alatt


sétáltunk  a kertben, messze a Balaton felé komótosan dörgött az ég.Közben a kert alatt társaságunk is érkezett.



S akkor egyszer csak akkorát dörrent, hogy Zsebi hazafutott. A szivárvány már előtte fent volt az égen ezt is égzengés kísérte valahonnan messziről, de ez valahogy barátságos volt (még)..




 A nap nyugodni készült.



én pedig nekiálltam a levendulákat körbegyomlálni, ha már így magamra maradtam. No nem sokáig, mert némi eső is érkezett hozzánk. Portelverőnek mondják, az is volt, de már az összes dörgés, szivárvány kísérte időjárás elűzte a megelőző napok fülledt melegét.

S hogy e sok úton levés közben ránk is jusson figyelem az uram a kerti lépcső mellé építette ezt a tégla feljárót. Ágból-kavicsból készült hangulatos volt az elődje, csak éppen a lefolyó sok csapadék kimosta, elmosta. Reméljük ez már tartós marad, s maradt még tennivaló ezen a részen. Rend lesz itt valaha?



4 megjegyzés:

  1. Rend lesz! Már most is csodás a kertetek! Tennivaló meg mindig lesz, az nem fogy el soha, mert mindig kitalálunk valamit!
    Gratulálok a férjednek a tégla lépcsőhöz! Én néhány cserép muskátlit látok ott lelki szemeim előtt.

    VálaszTörlés
  2. Nem tudom miért (tán az alpesi legelőkre emlékeztet?) annyira szeretem a barikat legelni látni. Lehet, jó birkapásztor lett volna belőlem...
    Milyen szép szivárványotok volt. Erre mifelénk is volt eső, csendes, sűrű, nagy szürke paplanokból - de szivárvány nem volt.
    A lépcső vélhetően tovább fog tartani, mint a fa-elődje....

    VálaszTörlés
  3. Mögötte vagy fölötte van a krikikus terület. Tele tetőcseréppel, kövekkel, egy garázsajtóval, s hepehupás. Rendezni kellene. Itt van a vizes hordó, ferdén, szóval lenne feladat.

    VálaszTörlés
  4. a kertben mindig van tennivaló, addig nincs baj, amíg tudok benne dolgozni.

    VálaszTörlés