Oldalak

2014. június 5., csütörtök

Okulásul

Fiam éveket töltött külföldön, munkával. Itthon nem akadt neki munka, mert az érettségijével vagy alacsony végzettségű vagy túlképzett volt. USA-ban és Európa északi államaiban vegyes tapasztalatú munkahelyei voltak, innen betegedett le.   Jellemző a hollandiai munkahelyre, amíg a szerződése szólt (3 hónap) fizetést kapott, bár már régen kemoterápián volt - itthon. Amit véleményem szerint elrontott, hogy nem maradt meg egy helyen, az utóbbi éveket kivéve, soha nem volt alkalma úgymond bedolgozni magát. (Kivéve még New Yorkban, ahol viszont feketén dolgozott, mint akkoriban(?) oly sokan a magyarok mindenféle végzettséggel, leginkább kvalifikált kollégái voltak.)
 

A másik hiba, hogy itthon közben nem  volt fiktív munkahelye, ahová bejelentették volna, tehát semmiféle ellátásban nem részesül 3 éve. Mondjuk segélyt azt kap, de leszázalékolásra, még ha átmeneti időre is, esélye sincs.

Ez az ő története. Alább az angliai helyzetről olvashatunk. Remélem az adatok reálisak. Én már semmiben sem hiszek, lehet, hogy bennem van a hiba. Csak mást magyaráznak a rádióban (tv-t gyakorlatilag nem nézek), s nagyon mást tapasztalok. Nagyon mást.

http://hataratkelo.blog.hu/2014/06/05/az_orszag_gerince_megy_el

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése