Oldalak

2020. május 19., kedd

Onnan tudni,

hogy a szomszédban érik a cseresznye, hogy a mi diófánkról hullik. A rejtély oka? Idehordják a madarak megenni. Ősszel mogyoróval van tele a diófa alja. Ami amúgy évek ótanem terem, sajnos, s pusztul, szépen, lassan, finoman. Pedig nagyon szeretjük.



 A kiülő új szerepben, a borzaskatáknak, mint virágágyás funkcionál. Ők találták el magukat, természetesen.
 Az oly kedves lenvirág

 A rózsakapun elkezdődött a virágzás

Képkeret, avagy kilátás a tűztövis ágai közül

10 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem nézni a kertedről a képeket!

    VálaszTörlés
  2. Gyönyöürű a kerted, mint mindig!
    Jóféle diófátok van, ami cseresznyét is terem! Nekünk is van egy jó nagy májusi cseresznyefánk, de csak bosszúságnak. Harcban állunk a rigókkal érte, de mindig ők győznek. Ki szerettem volna vágatni mikor a fenyőt vágták, de a férjem nem engedte. Most terítve van alatta a cseresznye, de még nem is érett meg rendesen. Nem tudunk igazán jól lakni belőle, mert mind összevagdalják ahogy érik. Elzavarni őket lehetetlen. Ők sem értik hogy mi van, hiszen egész télen etettük őket, most meg zavarnánk, ami lehetetlen vállalkozás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Te a cseresznyével, madarakkal, én meg a virág gyílkolókkal kínlódunk. Ezek a rigók! Hogy ide mi hordja nem tudom. Lehet, hogy verebek lecsipkedik a kecskerágó jövendő termését? Lent a kertben tele van a bokor, itt fent semmi nincs rajta Hogy madárilag itt se legyen teljes a világ. Azért elkeserítő, az ember szereti a növényeket, tesz értük, anyagilag sem keveset, s itt az eredmény?!

      Törlés
    2. Sokat bosszankodom a madarak miatt én is, sok kárt tesznek a kertben, de nagy hasznukat még nem fedeztem fel. Mégis kedvükben járunk, télen etetjük őket, most madáritatózunk, ők meg..... na, mindegy!
      Ha még ez nem elég, akkor itt vannak még a hangyák! Minden cserépbe beleköltöznek, a veteményt se kímélik.

      Törlés
    3. Képzeld most meg a margarétákat fejezi le valami, csigák az írisz virágába bújva. Hova jut ez a világ?

      Törlés
  3. Szépek a virágjaid, szép az egész kert...!

    VálaszTörlés