Oldalak

2018. november 3., szombat

Tobzódva búcsúzó?


 


  





és megtörve a sárgákat, szobai ciklámen. S mert fillérekért vettem, leértékelve kiültettem a kertbe jó hónapja. Íme! A kérdés az:  ha jönnek a hidegek kiássam és becserepezve bevigyem? Még sosem volt ilyenem. Nem megérte megvenni?


S ő se maradjon le, óriásként. 


11 megjegyzés:

  1. Csodalatosan hangulatosak a kepeid..es valahogy sokfelen toltodtem :) irodalom, novenyzet, termeszet:)
    Itt a heten minden nap esett..ez mar sok volt, a pocsek oktober utan.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ágnes, ez idén a szélsőségek éve, vagy esett, de akkor zúdult, vagy hetekig nem, s már csontszáraz volt minden. Valahogy felborult a természet.

      Törlés
  2. Ágnesnál esett? de jó neki. Nálunk alig kis permet.
    Anikó: de, megérte megvenni és szerintem ez évelő. Egy hónapja vetted és már virágzik?
    Az esőre visszatérve: lehet, hogy a személyes teret zavarja, de nincs a Duna kisebb ágaiban víz. Nagyon nincs víz. Kellene a sok eső.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bea, itt nem esett ma, csak csepergett. Tehát se ilyen nem volt, se olyan. Viszont a napokban esett, a hordó a faháznál tele lett. Akkor volt eső. S itt is nagyon kellett már.

      Törlés
  3. Bocs de a ciklámen benti virág Bea...bizonyára tetszett a hely ahova ültetetted.fagyok előtt vidd be a cikláment..
    egy ismerős mesélte, hogy szántani akartak, az eke nem ment le...méteres darabokat tépett csak a föld tetejéből..Mi is öntöztünk..Szép a kerted és hogy most is nyílik a klematis? nekem teljesen elszáradt...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vera, tenyérnyiek ezek a virágok, nagyobb mint korábban! Köszönöm, beviszem, de ez a sok virág rajta ajándék nekem.

      Törlés
  4. Ez az új kis ciklámen szerintem is - legalább ezen a télen jobb, ha bent van. A szárazság erre mifelénk - ahogy Vera írja, elképesztő. Én is láttam a napokban felszántott földet, nem is tudom, hogy birkózott meg vele az eke....

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörű a kerted. A mién sivatagi állapotokat mutat. Mindig öröm látni, hogy a szeretet mire képes. Csodakert nevelődik általa.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Györgyi, mások is írják a szárazságot, itt sokáig nem esett, kemény volt a föld, nekünk még ez is sok volt. A nyáron vagy esett félévnyi egyszerre vagy hetekig semmi, a két szélsőség.

      Törlés
  6. én úgy tudom a ciklámenről, hogy szobanövény, de utána lehet nézni a neten.

    VálaszTörlés
  7. Fodorka, Isabel kiszedem, ha hűlni kezd. Amúgy felénk erdőben találkoztunk vele tán szeptemberben, védett. Sőt a faluban is van egy helyen, csak az ilyeneket nem szedi fel és ki az ember.

    VálaszTörlés