Oldalak

2017. október 8., vasárnap

Már százszor jártunk itt,

 
 de mindig új arcát mutatja a tó és környéke.

 Kacsáink.

 Nem a Szent Anna tó!



 
 A másik partról.


 Itt jutott eszembe Weöres Sándor verse a három falevélről.


 A szelek dolgoztak a tó körül, itt éppen egy fát döntöttek rá az útra. S nem ez volt az egyetlen ki- és le- és eldőlt fa.




 A kedvenc fotóm!




 S akkor megjelentek a gombák. Egyediek, csoportosak, kicsik és nagyok, kucsmásak és kalaposak, mesebeliek és valóságosak. Kibújók és elbújók. S szerintem nem ehetők. Viszont csodaszépek
.






 

 Régi ismerős.
 

 E fák közt, alatt féltem. Az ágaik súrlódtak a szélben, furcsa, sejtelmes hangot adtak. Nem örültem volna, ha  a nyakunkba borulnak.

 Fények az erdőben, fények a tavon.


 A halál után is lehet új élet. Íme!



Búcsúzás.

7 megjegyzés:

  1. Szenzációs képek, egyik szebb, mint a másik! Hol készültek?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pusztaszentlászló, horgásztó. Söjtör (Deák) melllett van. Nyolcvan körül létesítették, öregek a fák, ez a sok vihar, kemény tél nem tett jót nekik. Pedig a környezetre, a körüljárhatóság kialakítására nagyon figyelnek. Mellette van/volt melegvízes fürdő Aqua Barbara, évek óta zárva, a fiamék , ha jöttek ott voltak mindig, forgalma is volt, szépen kialakított, mellette kemping. Sajnálom, más is.

      Törlés
  2. És ugye századszor is találsz kedvedre valót? mert mindig van, olyan nincs, hogy ne fedeznél fel egy újabb szépséges részletet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Orsi, pontosan, ahogy írod. Pedig tavaly ilyenkor is fotóztam, s mégis. A gombák, s az a rész, amerre a lezárt híd miatt kerülni kell újdonság. No és Zsebi, futhat kedvére.

      Törlés
  3. Nekem a korhadt tuskóból kihajtó új kicsi fa tetszett a legjobban. Annyira csodálatos a természet, meg tud halni és újra tud éledni..Nem úgy, mint mi...

    VálaszTörlés