Oldalak

2017. augusztus 11., péntek

Murphy úr megérkezett,

hozott száraz vihart, akkora széllel, hogy csak úgy zúgott a kert alján az erdő. Kísérteties volt. Aztán később folyamatában villámlott, közben eső is esett , akkor már. Majd hangja is lett ennek a rettenetes természeti megmozdulásnak, mintegy búcsúzóul.

A macskák megbolondultak, keringtek az udvaron , nem tudtak a helyzettel mit kezdeni, hiába csalogattuk be őket. Pedig szerencsétlenek hatalmas felhőszakadásokat vészeltek át az udvaron, farakás alatt, s még ki tudja hol a nyáron.

Elment az áram, ma délelőtt tíz körül vissza is jött.

Letörte a szél a legszebb, dióval teli és legegészségesebb fűzfaágat. Persze, hogy, ezek egészségesek voltak, nagyok, voltak, legyen mibe kapaszkodni a szélnek.

Pottyant némi cserép is a földre. S a Zsebi kert telis-tele letört kisebb ágakkal, dióval, levelekkel.

Egyszóval vihar volt. S most majd lesz is, mert néha morog, rettenetesen fülledt az idő, pedig ügyet intézni kellene indulnunk. S én? A lábamon alig állok. Meglepetés? No, nem. Viszont ügyek is vannak.

Fotókat majd mutatok, majd.

5 megjegyzés:

  1. Küldd csak ide az esőt!Nálunk úgysem esik soha amikor másutt éppen szakad.Minket elkerül az eső.(Igaz,a jég is...)
    Anci

    VálaszTörlés
  2. Bizony, itt Anci közelében egy csepp sem esett. Dögletes meleg van, s ahogy nézem az előrejelzést a legkisebb felhő is elkerüli ezt az egyre inkább szaharásodó délvidéket.

    VálaszTörlés
  3. Váoh! Emberes vihar lehetett. Az állatok valóban megzavarodnak. Mi még itt Pesten várjuk.

    VálaszTörlés
  4. Itt sem esett,szerencsére...igy törve-zúzva nem is kell...Pedig annyira jó lenne egy kis csendes eső...
    Ma viszont az esély meg van...hogy lesz valami, majd kiderül egy jó óra múlva,hogy ide ér és kapunk valamit...A múltkori két nagy szél már letört jó nagy szép teli dióval ágakat...és levél annyi de annyi...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Végül is nem kaptunk semmit, csak kisebb szelet és kb 5 csepp esőt...Viszont reggelere lehült a levegő, lehetett ezerrel öntözni kint is...
      Édesek ezek a macsekok, szeretem ahogy írsz róluk...Kicsit vigasztal,/nem beképzelem magamnak a rosszullétet/ a hogy nem csak egyedül dőlök ki ettől az időjárástól...Az utolsó képeidtől félek ha jön a vihar...nem véletlen félek...

      Törlés