Találtam fotót, s leírást is. Én imádom. magában, szarvaspörkölttel, tejföllel, fokhagymás tejföllel (no ezt már nem mertem megenni. Most.) A hozzászólásokat is érdemes elolvasni, akkor már!
de megenném! Tavaly nyáron az Őrségben szinte minden nap ettünk :) A Vadása-tó akkor népszerű volt, ott horgásztunk, vagyis inkább csak próbálgattuk etetni a halakat a csalival :)Fürdeni a Hársas-tó volt a kedvencünk.
Mi is gánicának hívtuk, s bizony ettem is gyerekkoromban sokszor. A szegények étele (volt) - lehet ma divatos ? Nem tudom. De jó, hogy szóba került, mindenképp készítek én is egy adagot, nagyon rég nem ettem....
Írtam hozzászólást, elszállt. Megnéztem, a másik neve gánica. A hagyma teszi pikánssá. Szerintem, meg a pirítás. Vasban, Zalában máig sütik/főzik, nem csak éttermekben, otthon is. Minden esetre én nagyon szeretem, ha az epém is úgy akarja. Most nem vesztek össze.
na, én Döröskén ettem dödöllét, iszonyatos volt. Persze a háziasszonyka incselkedéssel töltötte a vacsorafőzést. Az asztalra tette a tepsit, amiben egy halavány homogén katyvasz volt, hát nem volt jól kisütve, a hagyma sem. Persze ettem belőle, mert más nem volt, utána egy rokonnál vörösbort ittunk felejtőleg. Szörnyű éjszakám volt. Ha valakit érdekel, olvassa el a www.isabel.eoldal.hu-n a Néha együnk is összeállításban szerepel, ráadásul tájnyelven írtam meg (ami biztosan nem hiteles, de azért lehet rajta nevetni).
de megenném! Tavaly nyáron az Őrségben szinte minden nap ettünk :) A Vadása-tó akkor népszerű volt, ott horgásztunk, vagyis inkább csak próbálgattuk etetni a halakat a csalival :)Fürdeni a Hársas-tó volt a kedvencünk.
VálaszTörlésErről mesélt a hölgy, újra élet van ott.
TörlésNagyon koszi Aniko!!! okvetlenul el fogom kesziteni es beszamolok majd:))
VálaszTörlésEste megnezem a hozzaszolasokat most eppen rohanasban vagyok.
puszi!
Én gánicának ismerem... gyerekként a mamám készített, akkor nem voltam oda érte..
VálaszTörléshallottam már róla, de még soha nem ettem. El sem tudom képzelni milyen lehet az íze, bár biztos finom.
VálaszTörlésMi is gánicának hívtuk, s bizony ettem is gyerekkoromban sokszor. A szegények étele (volt) - lehet ma divatos ? Nem tudom. De jó, hogy szóba került, mindenképp készítek én is egy adagot, nagyon rég nem ettem....
VálaszTörlésÍrtam hozzászólást, elszállt. Megnéztem, a másik neve gánica. A hagyma teszi pikánssá. Szerintem, meg a pirítás. Vasban, Zalában máig sütik/főzik, nem csak éttermekben, otthon is. Minden esetre én nagyon szeretem, ha az epém is úgy akarja. Most nem vesztek össze.
VálaszTörlésna, én Döröskén ettem dödöllét, iszonyatos volt. Persze a háziasszonyka incselkedéssel töltötte a vacsorafőzést. Az asztalra tette a tepsit, amiben egy halavány homogén katyvasz volt, hát nem volt jól kisütve, a hagyma sem. Persze ettem belőle, mert más nem volt, utána egy rokonnál vörösbort ittunk felejtőleg. Szörnyű éjszakám volt. Ha valakit érdekel, olvassa el a www.isabel.eoldal.hu-n a Néha együnk is összeállításban szerepel, ráadásul tájnyelven írtam meg (ami biztosan nem hiteles, de azért lehet rajta nevetni).
VálaszTörlés