Oldalak

2017. április 24., hétfő

Csaták a madáretetőn








A fotók tegnap délelőtt készültek. Már abbahagytam az etetést, mire lecsapott a fagyos időjárás, s ismét megjelentek a zöldikék. Stigliceket nem látok mostanában. Viszont a fotók szerint a zöldikék többen vannak, jót is veszekedtek egymással. S mással. Az utolsó előtti fotón ott vannak a várakozók, s az utolsón egy maga alatt, mint én. Reggel leforráztam a lábfejem, sokkot kaptam tőle, két jelenésem lett volna délelőtt. Inkább a fájdalom, ami kellemetlen, amiből most kezdek megnyugodni. Nem hiányzott, vagy a mostanában meglévő rossz közérzetem ebben csapódott ki végleg?

9 megjegyzés:

  1. jajjj! Leforráztad??? Az rettentően fáj! A nővérem folyamatosan jegelte a leforrázott lábát, így bírta ki. Orvoshoz nem kell menned?
    Szegénykém,nagyon sajnálom!♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gyógyszerész adott mindent, s a fájdalom is csillapodott. Az első órák voltak rosszak. Fekszem, kímélem, mást nem tudok.

      Törlés
  2. Mi is abbahagytuk már az etetést. Az utolsó kihelyezett adagból még van ott talán két maréknyi, de nem látok már madármozgást rá.
    Pedig ott vannak a szárnyasok mert három hete felállítottam egy új itatót közvetlenül az etető mellett és azt látogatják szorgalmasan (isznak/fürdenek).
    Mielőbbi jobbulást kívánok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Miklós, most legyek okos. Látod, jönnek, azt hittem elmaradtak, amikor egy jó hete befejeztem. S többen is, nem értem, nem találnak maguknak ennivalót? S annyit nem is kapnak, ráadásul. Köszönöm.

      Törlés
  3. A romlott almákat kiraktuk a kert végére, úgy voltunk vele, ha megeszi a rigó úgyis jó, ha meg nem, beássuk. Úgy látszik kell a gyümölcs is neki a "hús" mellé, mert alig van belőle :)

    Nagyon rossz lehet, hogy leforráztad a lábad, tudom nagy fájdalommal jár. Nincs otthon aloe vera növényed? a levét csepegtetve leforrázott, megégett helyre nagyon jó, tapasztalatból tudom, nekem van, azonnal töröm le az ágat és nyomom rá a fájós részre.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Orsi, ezt javasolta a menyem is, nálunk nem marad meg. Kaptam rá kenőcsöt, az használt, jobb lett. Látod, ezek a madarak esznek mindent, amiért haragszom a verebek a kutya eledelét. Már sokszor letakarom, de az meg válogatós, mint a fene. A csirkenyesedékekért Cirnyő szó szerint megőrül, operaáriát énekel érte, Zsebi fintorog rá. Ki érti őket?

      Törlés
  4. Lelkesedek nagyon a fotóidért. Gyönyörűek. A lábad miatt részvétem. Az egészségedért aggódom, de mindhiába sajnos nem tehetek érted semmit, pedig szeretnék! Jó tanácsokat azért nem írok, mert az sajna nem vigasztal. Mit szólsz egy meleg öleléshez? Na és ráadásnak küldök gyógypuszit. :o)))

    VálaszTörlés
  5. En is kuldok egy nagy olelest! az eges egy pocsek fajdalom:((

    VálaszTörlés