Oldalak

2017. április 21., péntek

Ez nem áprilisi tréfa, ez már tragédia

Tél, tavasz, minden együtt, egyetlen madáritatóban.
 S mi "megúsztuk",errefelé "csak" ágak törtek, termés fújódott le a földre, s fagyott. Igaz, ez a kicsike fagy úgy néz ki tarolt. Szomszédasszonyom a haját tépi. Én csak szomorú vagyok.

Tudom, jól kell hozzáállni, ezen nem változtathatunk, rajtunk kívülálló, stb. Az ember mégis szomorú. Nagyon.

7 megjegyzés:

 1. Eleinte tréfálkoztam a dolgon, mára azonban én is elszomorodtam.

  VálaszTörlés
 2. Ilyenkor minden sérül... és a lelkünk is...ráadásul -2 fokot mondanak...az még be tesz...Siralmas...Hobbysoknak is nagy kár,de akik a mezőgazdaságból élnek, tartanának el családot, még borzasztóbb...
  reggel romokat takarítottam el...és még szerencsésnek is mondhatom magunkat, mert a 100 km-es szél legalább elkerült bennünket...A borúra jön derű...Szép napot Anikó és jó pihenést!!! most mást nem tehetsz!!!

  VálaszTörlés
 3. Ilyen kemény fagy volt felétek? Ez bizony durva látvány.:(

  VálaszTörlés
 4. Olyan gazdagon virágoztak a gyümölcsfák. Aggódva várom, hogy mennyire sínylették meg ezt a bolondos áprilisi időjárást.

  VálaszTörlés
 5. Nem csak virágoztak, hanem a barackfákon ujjperc nagyságú termések is voltak már,
  most a hó alatt

  de
  igen, tudomásul vesszük, és
  igen, szomorúak vagyunk, mert annyi minden mással is lehetne ehelyett foglalkoznunk, és ez picit elsiratás,
  de
  a jó gazda sem lesz depis, ha elveri az időjárás a termést, hanem azt nézi mi mást tehetne, ami segíti az életét, a túlélését (jó, jó, persze volt aki botot ragadott és a még megmaradtra ütött, mondván, "Istenem, lássuk, mire megyünk ketten"

  VálaszTörlés
 6. Nálunk,a Zengő oldalában nagy hó volt.Ma majdnem elsírtam magam,amikor a nyulaknak lucernát szedtem volna.Mind a földön feküdt,a hó lenyomta.Már nincs hó,de a lucerna fekszik.Még lekaszálni sem lehet.Persze,fagy is volt a hó mellett.Leszüretelte a gyümölcsöt is.Nem vagyok zsenge hajtás a 68 évemmel,de ilyent még nem láttam a kertben.
  Fölöslegesen dolgozunk a kerttel.Hónapokig nincs eső,aztán,ha van,abban sincs köszönet.
  Anci

  VálaszTörlés
 7. Katalin, tudod ezt így élesben átélni, ahogy Anci is írta, nehéz. Benne a rengeteg munkájuk, idén is a semmiért. Ezért mérgelődnek, van aki a gazdálkodásból tartja fenn magát, a családját. Nekik nem könnyű. Én "csak" a diót siratom, idén sem lesz, egyetlen darabunk sem. S itt a hatalmas és még kettő fa.

  VálaszTörlés