Oldalak

2016. október 19., szerda

Mozgalmas nap

van mögöttünk. Mondjuk nekem az éjszakám is az volt némi hasmenéssel tűzdelve, az "EPEGÖRCS" már csak hab lett a tortán. Szenvedek, mint a kutya, aki kilencet kölykezett, mondaná nagyanyám. Már mindenre gondoltam, ugyebár a rengeteg kövem kivették, de az orvos szerint valami homok lehet a rosszullétek mögött. Ó, én naiv, azt hittem a műtéttel könnyebb lesz... Várom a laboreredményeket, azokkal remélem többet megtudok.

Ismét jelentkezett a szagelszívó egere. No, nem a régi, ő újabb áldozata lett Cirnyó úrfinak, a múltkori szertartás véghezvitele után. Milyen jó egy macska a háznál. Így nem kell az udvaron elengedni, ő rövid úton intézi el a sorsukat. Természetesen némi előkészítés után.

Közben a kezembe akadt egy könyv, egész véletlenül, egy blogban akadtam rá.

Szenzációs a stílusa, közérthetően, mégis tudományosan ír a címbeli ügyekről. Azért a sok latin szótól, megnevezéstől néha zsibbad az agyam, ilyenkor jön egy másik könyv, mintegy kikapcsolódásként.

Poirot az aktuális nyomozója!

S ha valaki végigolvasott idáig, egy halvány megjegyzés. A kórház udvarán futottam bele egy régi ismerősbe, beszélgettünk. Szó szót követett, s mondom neki nem engedtem magam búcsúztatni, s be sem járok a munkahelyre. (Az más kérdés, hogy volt régi kolléganőmmel ide-oda , az ő könyváraiba eljárogatok. Mert ugye....) Ő ezt teljesen természetesen vette, mert bizony az ő munkahelyén is történtek ilyenek. Megnyugodtam. Nem mintha ez bármin változtatna, de láttam nem vagyok mégsem egyedül, hogy nem csinnadrattával jöttem el x év után  a jól megérdemelt pihenőidőmre. Stb. Bevallom kissé különcnek éreztem magam, bár a döntésem máig nem bántam meg. S akikkel kell, máig tartom magánemberként a kapcsolatot.

S búcsúzóul egy ajánló. A Vizitkártya blog írója nagy-nagy kedvencemhez, Szegedi Katalin illusztrátorhoz  látogatott el.


E szépséges illusztrációk Finy Petra mesekönyvéhez készültek. (Kimásoltam az asztalomra, hogy sokszor gyönyörködhessek bennük.) Az ő meséit, regényeit is érdemes olvasni kicsinek és nagynak.

Ennyi volt mára, megyek vissza Poirot-hoz. S reménykedem egy nyugodtabb éjszakában.

7 megjegyzés:

  1. Elfogadnám Szegedi Katalin képeit... :)

    Epegörcs :( ismerős érzés.
    Kevés ilyet hallottam, hogy műtét után is problémáid vannak. Nagyon rossz lehet, mert állandóan benned van az érzés, jaj most mitől, mikor görcsölök be.
    Jobbulást Neked!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, most megkaptam a leckét, figyelhetek nagyon. Köszönöm.

      Törlés
  2. Válaszok
    1. Köszönöm Júlia, örülök, hogy olvasol.

      Törlés
    2. Olvaslak. S közben gondolkodom, hogy hogyan hagytam magam elveszni. Megtörnek dolgok, vagy csak felszakadoznak, de bizonyos ilyen-olyan szálak megmaradnak...
      Nekem már a tudat, hogy vannak biztos pontok az életben, már az is jó.
      Hát így.

      Törlés
  3. A Giulia Enders könyvet a könyvtárban találtad meg, vagy boltban ? Nem találom a neten pdf formátumban....

    VálaszTörlés