Oldalak

2019. június 7., péntek

Mára

Lázár Ervin: A páncéljainkról

Reggel, elindulván a világba utcai ruháival együtt mindenki magára ölti a páncéljait is. Eleve védekezni akar mindenféle tüske, bántalom ellen. De mekkora öröm, ha valaki olyannal találkozunk, akinek jelenlétében legalább páncéljaink egy részétől megszabadulhatunk. Mert Schäffer Erzsébet írásaiból olyan erővel árad a bizalom, ami szabaddá teszi az embert. Bizalom nélkül igen nehéz élni. Majdhogynem nem is érdemes. Tudja: a szeretet nem áldozatvállalás, hanem életszükséglet.
Lázár Ervin Schäffer Erzsébet Hajnali játékok c. művéről
forrás 


„Nem tudom, hogy van ez. Az ember össze-vissza él. Rohan, szalad, azt hiszi csinál valamit. Néha aztán megáll egy pillanatra. Szinte semmi nem történik ilyenkor; nézi a havat, megfőzi a főzeléket, megkeni a tízóraikat. És ez elég.”


8 megjegyzés:

  1. Kedvelem, szívesen olvasom Schäffer Erzsébet írásasit. Közel áll hozzám a gondolatvilága....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen fogalmaz, s ahogy a lélek mélyére hatol. Ritka.

      Törlés
  2. Lázár Ervin jól ért a lélek rejtelmeihez.
    Valamikor én is túlságosan féltem a fájdalmaktól, és védekeztem az elzárkózással, de felnőtt koromra lassan megtanultam, hogyan kell kezelni ezt a dolgot.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nehéz feladat, ismerős. Ő a másik kedvencem, szeretem a novelláit is.

      Törlés
  3. Mivel tudják a gyerekeim,hogy nagyon szeretem az írásait,egy időben mindig Őt kaptam ajándékba.Úgy tud mesélni,hogy megszűnik a külvilág,csak ketten vagyunk:Ő meg én...
    Anci

    VálaszTörlés
  4. Persze,Schaffer Erzsébetre gondoltam.(Nem találtam umlautos a-t!)
    Anci

    VálaszTörlés