Oldalak

2019. június 24., hétfő

Hogyan etessünk kutyát?

Zsebi válogatós, Zsebi féltékeny Lajbira. Hogy két kutyám volt kitaláltam, hogy megetetem Lájbit, aztán a dobozát teletöltöm Zsebi ételével, s azt és onnan kapja. Bejött.

Verébügyek. Sokan vannak, szemtelenek vagy éhesek. A Katalin által ajánlott permakulturás hölgy szerint elfogyott az életterük, nincsen táplálkozási lehetőségük. Írországról van szó. Régi mondás volt verebekről és a lócitromról. Az sincs. Ők jobban tudják, hogy mikor eszik (nem eszik ) a kutya, lesben állnak. Sajnos, szerintem a cserjék bogyóit is leeszik. Van a lilabogyónk, tele volt virággal, azt hiszem bogyója már nem lesz. Megszakad a szívem, s tehetetlen vagyok-


. A szomszédban befészkeltek a tetőcserép alá, eladják a házat. Most készül a szomszéd kitakarítani őket. Azt tudom, hogy télen lent etetek a kertben. Ott tengelicek, csúszkák is jöttek az etetőre a cinkék mellett. Az etetés öröme volt, hogy nézhettem a madarakat, ez most elveszik. Sajnos.

 
Lettek cinkeunokák, ez már a második költés. Lent a kertben. Fent nem foglalták el az odút...


 A kert alján, eső után után. Még csörgedezik a víz. S ha már fotóztam ott: macskatemető, mécsessel. Alkalomadtán meggyújtom, szerettem őket.


Itt pedig kapaszoláriumos színem Lajbival. Tudna segíteni valaki? Mobilról áttöltöttem gépre a fotókat, azt hittem törlődnek, hát nem. Mit tehetek, mit csináljak? Hogyan? Köszönöm.


Nem tudom mutattam-e? A klematisz ilyen szép dús lett. Ő a sok esőt a múltkor a legjobbkor kapta.


8 megjegyzés:

  1. Jaj ez a klematisz!! Nem tudom mi van az enyémmel, olyan semmilyen. Megindul, elszárad, megint megindul....valahogy nem akar nőni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tami ezt a fajtát legalábbis tápozom, gyakran locsolom, a töve legyen nedves, a árnyékban is van, valamennyire. 3. éves, idén nagyon dús, tényleg szép lett.

      Törlés
  2. Az en klematiszom nem jott vissza de a kozelemben van egy hasonlo a Tiedhez, sotet lila.
    Ezt a kapaszolariumot nehany masodpercig ertelmezni probaltam, aztan leesett:D
    Ugy latom ahol gazdag a novenyvilag, az allatok is.Jol nezel ki:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye milyen jó szó? Leleményes a magyar nyelv. Köszönöm, a gazdag állatvilág, Zsebi délután kaparta szét a magához tért, gyönyörű bokros ajugát. No komment.

      Törlés
  3. Ez az állatetetős téma érdekes, és tudom, a kutyáknál bevált nálam is még anno... Na de a macskák ketten kétfélét esznek, és az egyik inkább éhen hal, de a másik ételébe bele nem kóstol. Lehet hogy csak az enyémek ilyen különcök, de az is lehet, piszokul el vannak kényeztetve...
    A madarak: én nem tudom, de innen a közelemből is egyre több "élet" tűnik el. Nem csak tücskök nincsenek, de madarak is alig. Most ugyan megjelent egy örvösgalamb, mint újonc, de esküszöm verebet tél óta nem láttam.
    A klematiszod valóban gyönyörű, vélhetőleg eltaláltad az igényeit.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A macskák is kétfélét esznek, itt is, ahogy írod. Tényleg, nem hallok tücsköt én sem.

      Törlés
  4. A verebektől nem sajnálom a kaját, főleg télen, mert belőlük is elég kevés él már, nem tudom miért, mint ahogy fecskéből is.
    A fényképek másolásakor nem törlődnek a mobilról, csak ha a mobilon a törlés gombot választod.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, egyenként töröm őket, de lassú úgy. Nem csak a veréb a gond, másik szomszéd emeletére galambok költöztek, na azok hajnalonta nyomták rendesen, de a baj az volt a járdát a ház mellett nagyon rondán összepiszkolták, aztán egyszer csak elmentek. Nos ez a "piszkolás" gusztustalan volt.

      Törlés