Oldalak

2019. február 8., péntek

Szeretnék

egy olyan születésnapot, ahol engem látnak vendégül. Egy étteremben, ahol változatos a menü. S egy izgalmas összeállítással. Vágyálom.

Jöttünk hazafelé, Tihany, központ, halászlé 2400 Ft, vágyálom. Északi part, út mentén következő nyitva tartó étterem Révfülöp, ott kettőszázzal volt olcsóbb.Nekünk ez is sok. Aztán valahol Vonyarcvashegy végén megálltunk, Tó Vendéglő, bementünk, s láss csodát 1500 Ft volt a hallé, s a menü is elfogadható áron, s a meglepetés, hogy ízes, finom!!! A nap, az utazás koronája.

Egyébként ahogy jöttünk az északi parton, az út mellett eladásra hirdetett éttermek sora. Gondolom a délin sem lehet másképp. Amúgy az ország egyre jobban teljesít, hát elvándorlásban biztosan. Nincs munkaerő.

Tihany hideg volt, kihalt és huzatos. Nem is értem, mit akartam február elején? Bevallom az elmúlt napok melege után hasonlóban bíztam, hogy arra kerültünk.


S jöjjön a nap kérdése: mit látunk az első fotón?







S ez már csak egy halk kérdés: találkoztatok-e a jelenséggel, mitől fagy le állandóan egy laptop? Azt már meg sem kérdem , időnként miért nem enged fotókat feltölteni. Bosszantó.

11 megjegyzés:

  1. Szép helyen jártatok! El se tudom képzelni, hogy a fotón mi lehet. Valamilyen lepárlóra gondoltam első megtekintésre. Kíváncsivá tettél!
    Ez a születésnapi dolog az én fejemben is megfordult már, de az árakat látva mindig megtorpanok. Az itthoni árak ledöbbentenek! Egy szállodában pl. a dupláját kellene fizetnünk egy heti üdülésért, amiért Tunéziában AI ellátással tengerparti szállodában lehetünk és az ellátás között is különbség van, de nem a hazaiak javára.
    Nekem is le szokott fagyni a tabletem, de ezt a saját problémámnak gondoltam.

    VálaszTörlés
  2. Én levendula illóolaj lepárlóra tippelnék.

    VálaszTörlés
  3. Fotó: pálinkafözö.
    Boldog szülinapot a jó halászlével!

    VálaszTörlés
  4. Boldog Szuletesnapot Aniko! En valami kezdetleges klimaberendezesre tippelek:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jókívánságokat köszönöm, tegnap ünnepeltünk.

      Törlés
  5. Tihanyban járunk: levendula lepárló. Azért közel jártatok.

    VálaszTörlés
  6. Ép most akartam irni... hogy miután Tihanyba jártatok levendulalepárló lehet, mert ha nem ott fotózol pálinkaföző lett volna a tipp...Apával is megvitattuk, de ő azt mondta túl nagy levendulalepárlónak...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Boldog szülinapot...igy utólag!

      Törlés
    2. Vera itt valami illatporta vagy levendulás programok helye van. A nevére nem emlékszem, de jó reklám neki.

      Törlés
  7. Csatlakozom az előttem szólókhoz !
    Jó egészséget, vidám napokat, gondtalan éveket kívánok ez alkalomból !

    VálaszTörlés