Oldalak

2018. május 22., kedd

A napi felhőszakadás után a kert végében


 Ez a mi kertünk vége, ide ért le a víz az emelkedőről vagy dombról, szóval fentről.

 
 

 

 




 Aztán itt a harmadik szomszéd felé egy árokba elkanyarodik a víz, hogy az utcai árokba ömöljön, majd egy csatorna elvezesse a patakba. Ennél nagyobb élmény már csak  a felhőszakadás volt. Két macskával, akiből az egyik folyamatosan evett, a másik úgy elbújt, hogy azt hittük nincs is itthon. A legnagyobb szám Zsebi volt, akinek csináltam egy "lyukat" a konyhában, abba bújt bele félelmében a mennydörgéstől. Már amikor beosonkodott a házba, akkor sejthető volt, hogy valami lesz. Lett is. Ő a legnagyobb égiháborús időjós.


13 megjegyzés:

  1. Ez félelmetes ! Laktam én is patak közelében - de ott az utcán folyt, és ha nagyobb áradás jött, akkor sem ért fel a kertek aljáig...Háááát nem mondom, hogy egy nagy élmény lesz a rendbehozatal. A kutyák a legjobb vihar-előrejelzők. Nekem is volt egy, aki epilepsziás rohamot kapott nagy viharok alkalmával.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, ez nem patak, ez egy árok. Még tán az sem, a kertek alja. Ez benne a pláne, hogy a lezúduló víztől így felduzzadt. Azt látnád hogy mi volt az utcán, ahova átfolyt ez a víz!

      Törlés
  2. Hú! Jó kis felhőszakadás volt! :( Az én kutyám is nagyon fél a vihartól.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez itt mostanában napi program, igaz a mai nagyon kitett magáért. Sajnos.

      Törlés
  3. Az elozo hazban volt ilyen ,ott is patak folyik..ott jottek a hodok is:)

    VálaszTörlés
  4. Mi is kapunk rendszeresen az égi áldásból, de szerencsére még ekkora felhőszakadás nem volt és remélem hogy nem is lesz. Még a képeket nézni se volt kellemes!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt napi szinten jönnek a viharok, hol kisebb, hol nagyobb. Ez utóbbi nagyon odatette magát.

      Törlés
  5. :( :( Amikor ide költöztünk volt nálunk is ilyen sárlavina, persze ezt véletlenül nem mondták az eladók, hogy fel kell erre készülni :/ :/ Ma már, hogy hátul befüvesítettük és ott van az akácos, előtte ismét fű és a gyümölcsös, málna, ami mindent felfog hálisten nem volt benne részünk, de tudom hogy milyen, szóval együtt érzek veled nagyon!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez tényleg a kert legvégén van, de akkor is félelmetes. Amúgy egy szelíd kis terület, máskor. Ahogy láttam valami kotrógépet is bevetettek, gondolom odébb nagyobb lehetett a gond. Az utca legvégén mesélik, hogy már a termést is kimosták az esők, folyik a víz a pincékbe be, az még lejjebb van, mi középen lehetünk ilyen téren. Mi van akkor lentebb?

      Törlés
  6. Te jó ég! Olvastam a hírekben, hogy felétek sok az eső.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Enyhén szólva Timi, már csak azt kívánjuk essen,de maradjon el a körítés. Ennyi viharunk régen volt, így egymás után.

      Törlés
  7. minden kutya fél a vihartól, az égi szikrázásoktól, Szilveszterkor is mindig előre szólnak, vigyázzunk kutyáinkra, mert világgá szaladnak. Ez a sártenger szörnyű lehet, gumicsizma nélkül nem is lehet benne mászkálni. Nem szeretnék ilyen helyen lakni, akármilyen szépek is a virágok.

    VálaszTörlés