Oldalak

2018. május 24., csütörtök

Katasztrófa turisták

voltunk tegnap. Elindultunk kinyomozni, honnan került a kert alá a rengeteg víz, mit keresett "valami gép" a kert mellett eső közben, után? Eszméletlen ereje van a víznek, kimosott utak, árkok, útszélek, már letisztítva, mire arra jártunk. Amit láttunk mégis sokat mesélt. A kert alá a faluból is vezet egy hatalmas vízelvezető cső, s közben a dombról, az erdőből elindult vízmosás is látszott. Szóval kapta kétfelől, nem véletlenül volt olyan széles, gyors, zavaros a víz.

Viszont ez még semmi nem volt ahhoz képest ami a falu másik részén volt. A domboldalról kiszedték a növényzetet, alul már kitámasztották, de a teteje se takarást, se növényzetet nem kapott még. No, itt tarolt a felhőszakadás! A lezúduló eső hozta magával a sarat, földet, homokot, amit talált, le is hordta a faluba rendesen. Kár, hogy nem volt velem fényképezőgép, lett volna mit fotózni. Szegény falu, idén valahogy nagyon sújtanak minket a természet erői.

Közben a természet teszi a dolgát, újab virágok nyílnak,
a bokrok próbálnak regenerálódni a sok jég, lezúduló eső utáni tépázottságukból. S vannak akik nem tudnak magukhoz térni pl. a verbénák. Annyi esőt kaptak, kapnak, túlélésre játszanak, pedig tavaly nagy bokorrá terebélyesedtek. Most küzdenek. Szegények. Ő is egy kivételes ép rózsa, szirmaik rozsdásak, tele fehér pettyes bogárral. S egy döbbenet: egy aster, ami tán a legkésőbb nyílt az ősszel VIRÁGOZNI kezd!

4 megjegyzés:

  1. igen szörnyű lehet egy ilyen vidéki sártenger, brrr! erről az aster nevű virágról még nem is hallottam (és sok másról sem:-()

    VálaszTörlés
  2. Feje tetejére állt a világ. Nem tudom, meddig bírunk megmaradni benne....

    VálaszTörlés
  3. értem, szóval az aster az őszirózsa. Én már nem csodálkozom semmin, van húsz éve, hogy novemberben nyílt az akác a budai Naphegy téren. Tíz éve pedig Gánt közelében találtam egy felégett térség kellős közepén orgonát, augusztusban!

    VálaszTörlés