Oldalak

2018. május 15., kedd

Elmaradt bejegyzések: az Azáleás völgy

  
 


 
 








 

 








 


 
 
Emlékeimben egy csodálatos, dús növényekkel teleültetett völgy él. Aztán jöttek az "emberek", s jó szokásukhoz híven a gyűjteményüket, kertjüket innen bővítették. A pótlásként beültetett új növények még könnyebben kiemelhetők voltak. Utolsó információim szerint -ez sem mai- őrizni kezdték a völgyet. No comment. Délelőtt 9 óra körül mentünk ki, dőlt a nép. Van esőbeálló, pihenőhely asztalokkal, padokkal, tűzrakóhellyel.S nem utolsó sorban a névadó növények.
 

Szeretik, csodálják.


6 megjegyzés:

  1. Nem csodálom, hogy dőlt a nép, gyönyörű hely! Mindig jóleső érzés látni, hogy milyen csodálatos természeti kincsei vannak kis hazánknak.
    Az viszont szomorú, hogy minden értéket őrizni kell.

    VálaszTörlés
  2. Olyan jó volt végigsétálni veled a völgyben! Tavaly mi korában voltunk, akkor még csak néhány tő virágzott, de akkor is varázslatos volt ott sétálni. Látom a csepplány is nagyon élvezi!
    Az emberek barbár módon tudnak viselkedni, nem tudják értékelni a mások munkáját! Nagyon dicséretes, hogy az önkormányzat nem szed pénzt a látogatóktól, így a közelben lakók szinte naponta élvezhetik ezt a szépséget.
    Mindig elgondolkodom mikor a parkok virágágyásainak hézagait látom, hogy milyen lelkületű emberek lopkodják ki onnan a növényeket....

    VálaszTörlés
  3. Egyszer eljutok én is oda, évek óta tervezgetjük. Gyönyörű hely. Nem is tudok jelzőket azokra az emberekre, akik képesek barbár módon a növényeket kiszedni.

    Itt a városban is, ha meglátom az üres helyeket a beültetett ládákban az üzletek, szórakozóhelyek előtt, hát nem éppen dicsérő jelzőket aggatok az ilyen emberekre. MÉg a mezőn sem szedek le virágokat, egy az hogy elhervad mire hazaérek, a másik meg az, arra gondolok, hogy más is hagy lássa már azt a szépséget.

    VálaszTörlés
  4. Az agyatlan, önző embereket úgyse fogjuk soha megérteni.Mi öröme van abban, ha letép egy ágat, mire hazaér, elhervad, vagy el is dobja. Ha pedig kilopja - hát az, a szemtelenség csúcsa - no de ez itt kérem nem Európa....vagy ha az, hát akkor peremvidék.Nem csak normális emberek élnek itt.

    VálaszTörlés
  5. hát csodálatos, én is alig várom a jövő heti vácrátóti arborétum-látogatást. Egyébként gyerekkoromban mi is jártuk a budai hegyeket, anyám és nővérem kedvenc szórakozása volt a magukkal vitt kis alkalmatossággal hazavinni egyes növénykéket, melyek aztán a kerti földbe átültetve szépen el is pusztultak. Feltételezem, hogy akik ma ugyanígy lopják a növényeket, otthon ritkán maradhat el. Ez ugyanolyan ronda szokás (sőt szerintem még büntethető is lenne), mint amit a tiltó, figyelmeztető táblák ellenére tesznek kisebb telepített vagy természetes vizeknél, kacsákat, hattyúkat etetni kenyérrel. Sokan direkt erre vesznek fél kilót. Én néha szólok, de teljesen hiába, még jó, ha nem tángálnak el, ahogy egyszer ígérték, ha nem fogom be...

    VálaszTörlés
  6. Emlékszem már korábbi években is hoztál a völgyből szép képeket.

    Borzalom ez sok ember, aki úgy érzi mindent birtokolnia kell... :-(((((

    VálaszTörlés