Oldalak

2018. május 10., csütörtök

Jégeső jött, látott, győzőtt,

s letarolta a kertet


A fotó nagyítva rendkívül sokatmondó!

10 megjegyzés:

  1. A nagy jégdarabokhoz képest egészen egyben maradtak a növények.
    Én utálom ezt: rövid idő alatt nagy zivatar, ez nem egy öntöző eső. De más bajom is van evvel. Minden reggel derült, jó a kedélyem, délutánra jön a nyomás, ásítozás....

    VálaszTörlés
  2. Bea, s nyom bele a földbe? Már az időjárás vagy mi? Van amit szétvert, s van ami megúszta, gondolom attól függ mekkora szemet kapott diónyit vagy mogyorónyit. Tragédia. A ház előtt áll a kősár az úton, ahogy lemosta fentről valahonnan.

    VálaszTörlés
  3. A fejemben van a nyomás. Már elfelejtettem milyen a nyár. Imádom, míg nincs hőség. De a naponta váltakozó hideg és meleg hullámok megviselik az embert.
    Kősár, az vacak lehet.

    VálaszTörlés
  4. Igen, a fejedet nyomja bele, úgy szoktam megfogalmazni. A fejem tiszta hangyás, mintha mászkálnának benne. Letompítja az agyat. A vérnyomásom tökéletes, tehát nem az az oka. Napkitörés, front, légnyomás, meleg? Ki tudja.

    VálaszTörlés
  5. Hát a front, szerintem is. Hangyás vagy? Hihi.
    Tegnap délután el is aludtam. Ez nagy dolog. Egy évben kétszer fordul elő. Talán nyáron többször lesz ilyen, vagy: újra elkezdek diétázni. A könnyű étrend ezen segít, de még nem kaptam hozzá ihletet. Baromi nehéz fogyózni. Amúgy a lefogyott 8 kilóból kettőt a télen visszahíztam. Legalább ezt le kellene dobni. De ez olyan egyszerűen hangzik. Ez minimum két hét koplalás. Ah!

    VálaszTörlés
  6. Itt hetek óta nincs egy szem eső sem, kőszikla keménységű minden, ha meg jön egy ilyen eső, nincs benne sok köszönet.
    Tegnap voltunk a Keleti-főcsatorna környékén, olyan zuhéba keveredtünk, hogy nem tudott menni a kocsi, itt a városban meg semmi.

    VálaszTörlés
  7. Mindig ez van. Hetekig szárazság, meleg aztán pedig ilyen viharok szüntetik meg :( :( Már egy jó kis éjszakai csendes eső sincs lassan, csak ez. Sajnálom. Mi megúsztuk kisebb jéggel és esővel.

    VálaszTörlés
  8. Tudjátok, tegnap mondtam,hogy rendben a kert. Estére rendben is lett. Én még ilyent nem láttam, még késő este is állt a jég az udvaron.

    VálaszTörlés
  9. Óóóó, ebből inkább nem kérnék! Tudom, nem kívánságra megy. Itt nem esik egy szem se, nyári meleg van, időnként viharos szél.... embert, állatot, növényt megvisel. Indulok most is locsolni, mert este már nem volt erőm hozzá.

    VálaszTörlés
  10. Nálunk semmi nem volt, pár csepp eső...de ha csak igy tud jönni, nem is kérnék belőle, tudom nem kivánság műsor...nagy dörgés az vvvvolt...Nagyon sajnálom...Pécsen egy részénél, leszakadt az ég, ugy esett az eső...

    VálaszTörlés