Oldalak

2018. május 4., péntek

Megjelent, annyira vártam


Szeretem ezeket a különszámokat. Úgy érzem a szerkesztőket nem kötik a trendek, bemutathatnak érdekességeket, érdekes házakat, lakásokat, megoldásokat is. Némi bútortörténelem, építészet, stb. Megtalálják, amiért érdemes megvenni e különszámokat.

Én maródi vagyok, szeretem a folyóiratokat kézbe venni, ezek nekem, ha fáradt vagyok, magam alatt vagyok megnyugvást adnak, feltöltenek. nem tudom miért? Régen a csokoládé, aztán az epeügyleteim miatt az kimaradt, ezek jöttek helyette. Kell az ember lelkének valami melegség, valami simogatás.  Az igaz, hogy belekukkantok, s csak azokat a számokat veszem meg a lakáskultúrás, kertészeti újságokból amelyek azért megérintenek. A többit nem.

Nagy kerti munkával telt a nap, ha nem is sokkal, de számomra kimerítővel. Csak feküdtem ájultan délelőtt és délután is, még gép sincs filmet nézni. Maradnak a lapok.

Megkaptam/megkaptuk a Madárbarát Kert  táblát. Viszont a madarak eltűntek. Érdeklődtem miért? Riasztva vannak valamivel, hangosak voltak, piszkoltak a szomszédban a verebek... Azért az itatóinkon vannak ivó-és fürdővendégek.

Ilyen a világ.

9 megjegyzés:

  1. én a Természetbúvárokat vettem elő, anno én voltam ott a titkárnő, kapom a gyönyörű fotós magazinokat kéthavonta. Most meg elővettem Jack London Északi Odüsszeiáját, de csak ülve lehet, sok regény van benne összerakva, kedvencem, A vadon szava az első. Nagyon szeretem, ahogyan ír - meg ahogyan fordították, ugye, mert az se mindegy.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is kedvelem őt, a Természetbúvárt míg dolgoztam szoktam átnézni, ami érdekelt elolvasni.

      Törlés
  2. A szüleim járatták a Lakáskultúrát hajdanán, alig vártam mindig, hogy megjelenjen. Később is, ha hazamentünk, mindig előszedtem a régieket is, és álmodoztam :)
    Bizony, kell az embernek, hogy valamivel megjutalmazza magát. Én még a sütinél tartok, meg is látszik rajtam :) Te sokkal maradandóbb és hasznosabb jutalmat választottál (mégha kényszerből is, mint írod).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elég nagy kényszer..., de a pótlék is megfelelő. Tudod, én egy tábla csokoládét simán megettem, egy ültömben.

      Törlés
  3. de jó, hogy mondtad, most én is belelapoztam:
    https://noklapja.nlcafe.hu/ajanlo/2018/04/25/kedvencunk-a-fa-a-nok-lapja-enterior-2018-as-tavaszi-szamaban/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy hoztad ezt, tényleg jó szám, érdemes az egészet forgatni, elolvasni.

      Törlés
  4. Gratulálok a madárbarát kert táblához!!!! Nekem is van.
    Érdekes: tegnap töprengtem én is azon,hogy hova tüntek el hirtelen a madarak? Talán el vannak foglalva a fiókákkal? nem tudom. De tegnap szembetűnő volt a változás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én rákérdeztem a verebekre, mert feltűnően eltűntek... Köszönöm a gratulációt, enélkül is foglalkoznék velük, ez egy gesztus számomra, gondolom te is így voltál vele.

      Törlés
  5. Újságot lapozni jó.
    Lehet a madarak most csendben üldögélnek a tojásokon...

    VálaszTörlés