Oldalak

2018. február 27., kedd

Hó, helyzet



Körülbelül négy óta vagyok fent, a szél, a csapkodás(kirángatta a spalettákat), ki tudja? Minden macska itthon van, kimentem Zsebit rendezni Mózsi velem jött, aztán húzott vissza. A meleg szoba kényelmesebb.

Az ember ment vagy tíz-tizenöt métert, mert akkor már tettem ki a madaraknak is ennivalót, s úgy kell felöltözni mintha utaznék. A bejárati ajtóig hordta be a havat, ki kellett söpörni magam, ahogy a fotón is látszik jól felhordta a havat, s még most is fúj, és hordja, egyre, egyre. S mi lesz a közlekedéssel, ugyebár?

11 megjegyzés:

  1. Nálunk is hasonló a helyzet, vízszintesen esik a hó (Fújja a szél), az ajtó előtt is rögtön behordja a havat. Korán reggel elsöpörtem én is, madaraknak tettem az etetőbe, most meg az ablakon keresztül nézegetem a hóesést. Ha így marad, akkor remélem hogy nem lesz gond.
    Látom, hogy felétek az útviszonyok is rosszabbak most. Csak nem ette meg a kutya a telet!
    Vigyázzatok magatokra!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tegnap vettünk megint napraforgót, kaptam cinkegolyót ajándékba, kipitykéztem vele a fákat. Ha van mag,, akkor inkább azt eszik, bár ki tudja? Sok golyó elment a télen. Most jobb, de hull és hordja a havat.Azért letolták az utakat, az autó hó alatt az udvaron, bezáródtunk. Nincs garázs.

      Törlés
  2. na végre tél

    :))
    bárcsak minden évszak igazi lenne

    persze, én is azt mondom, vigyázz magadra

    VálaszTörlés
  3. Nálunk ma csendesen és kitartóan esik a hó, nem igen fúj a szél...Rengeteg madár jön enni.Legalább látok olyan fajtát is,akiket már régóta nem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mónika négyszer adok magokat, kicsi az etető. Kaptam nagyot, majd nyáron rendbe teszem.Minden elfogy.Láttam egy madárkát, nem tudom azonosítani. Itt most is hordja, elszórtam a havat, mert szeretem, amíg bírom csinálom. Mire telik fel ismét?

      Törlés
  4. Itt Pécsen is növekszik a hómennyiség, gyönyörű, szép hófehér minden, - ha tél, akkor ez általában hóval és hideggel együtt jár)) - olyan jó a szűz hóban taposni, élvezni ahogy a kutyusunk örül a hónak. Most pedig a cicával együtt bent fekszenek a fürdőben, a félhomályban, nagyon aranyosak, le is fényképeztem őket.))
    További nagyon szép napot kívánok mindenkinek!)

    VálaszTörlés
  5. Nálunk isilyen a helyzet . -12 fok volt a minap délelött ! Nagyon várommár a tavaszt . De ebben az időben jó kuckózni, alkotni :))) Ezéárt szeretem a telet :)

    VálaszTörlés
  6. Nos, tényleg nem kerülte el Pécset sem.A max.friss-levegőzésem a madáretető feltöltése volt, és nem is tervezek nagyobb "túrát" majd csak elolvad...Én őszintén szólva max. nézni szeretem, de lassan már azt se nagyon.A macskák 23 órát alszanak, amit eddig nem vettem észre: alig esznek. Persze nem csoda...nincs rá idő.

    VálaszTörlés
  7. Ezek a macskák esznek, kimennek, körülnéznek,s alszanak tovább. Fázok kint, ha felöltözöm is, úgy látszik nehezen állok át. AMÚGY A KERT CSODASZÉP, S TELE VAGYUNK MADÁRRAL.

    VálaszTörlés
  8. Itt Budán a városban alig van hó, tegnap olvadt is, ami leesett. Ma sem volt hideg, elég sokat mászkáltam. Cinkék itt is vannak. Én is kiszórtam a párkányomra napraforgómagot, de nagyon gyorsan abba is hagytam, mert a galambok jártak csak rá. Fára kell, itt előttem nincs fa, odébb viszont láttam madáretetőt, szép cinegék meg is járták őket.

    VálaszTörlés
  9. Isabel, itt aztán van hó, ha valami van a hó és a fagy.

    VálaszTörlés