Oldalak

2023. április 25., kedd

Valaki megkérdezte,

 hogy mennyi időt töltök a kertben, hogy olyan tökéletes(nek látszik). Ez az. Mondtam, hogy befotózom, kiválasztja az ember a fényeket, a látványt, s fotóz, több vagy kevesebb sikerrel. 



Ami nem insta kompatibilis, ahogy mondani szokták csak ritkán mutatom. Ritkán írok arról, hogy mennyi küzdelem a kert, mert berobbant a térdem, a tarack vagy fű és a gazok mindent elleptek. Lassan haladok, ha bírom, ha nem, marad minden úgy. S akkor még a kertészsegédről nem is írtam.

 



 S kellene  az ásás, átültetni  a növényeket is, most apuka rendesen befogatott. Ez van. Így sem jutok el a tervezetthez, de haladok. S halad ő is, majd fotózom, a maradékokból készült kukatároló, kerítés, és futtatórács. Csak éppen nincs mit ráfuttatni, mert  a kinézett növények nem igazán átnyéktürők, nyáron pedig oda csak este érkezik a nap, Várok, egyszer úgyis a szemem elé kerül majd.

Szóval így működik a tökéletes kert. Amit mutatok, nem a dicsekvés, kirakat, a szerelmeim, mert mindig van egy aktuális szerelem. S hadd őrizzem majd meg szegényebb, nehezebb időkre gyönyörködni, s emlékezni. "Előveszem, ha hull a hó, ez volt ház, ez volt a tó", ahogy Nemes Nagy Ágnes írta.















3 megjegyzés:

  1. Először is jobbulást a térdednek! Ezzel a fájdalommal bizony nem egyszerű kertészkedni!(Tudom, ebben a cipőben járok, némi derékfájással megtűzdelve).
    Ahogy elkezdtelek olvani, rögtöna "Háromórás kert" jutott eszembe. Van még ember, aki hisz ebben a 3 órában? Vagy csak én vagyok már ennyire lusta, tunya, hogy nekem a többszörösére van szükségem hozzá.
    Mindig gyönyörű a kerted, jól átgondolt, rendezett! Csodálód vagyok.

    VálaszTörlés
  2. Szedem a gyógyszert, de az időjárás bekavar. Hirtelen bevettem a homeopátiás szereket, csodát tettek. Ilyen is van. Köszönöm a dicséretet, de sok mindent alább adtam. S sok minden "beérik" szerencsémre. A többi meg munnnka. Kellene ilyen nem mutogatott, de ez is a kert fotókat is feltenni. Azért szepsegre te sem panaszkodhatsz, gyönyörű nálad is. Ha tepazta is az eső. Ilyenkor azért fáj az ember szíve, akárhogy is.

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés