Oldalak

2020. április 16., csütörtök

Énidő helyett



Korán ébredek, bár ma éjjel elmaradt a két órás kakukkolásom. Tényleg, idén még nem hallottam a kakukkot.

Viszont!!!! lettek gólyák az üres fészekben. A régi asszonyt villám csapta agyon, a maradványait egy év után szedték le az illetékesek. Tavaly nem maradtak meg a fészekben az odaérkezők. Most szemlátomást házaspár   tájékozódott a fészekben, s látom őket repdesni. Gyorsan fotóztam egy Zsebi rángatta fotóval, mert mobillal fotózni, s közben a rángató kutyát fogni teljesítmény.

 Igen, tegnap elmentünk a dohányboltba, ahol üzleti ügyeim voltak. Az egyik eladó is kertészkedik... Az utcán mi ketten voltunk, egy maszkos hölgy, s a szociális beilleszkedés szabályait nehezen elsajátítók... S a rendőrautó, ami többször elhajtott mellettem. Hozzájuk azért odament. ( Ha leveszem a maszkot látható, hogy hány éves vagyok, ha az ember mozgása nem árulja el.) Közben az uram felvette a rendelést, s elment a mindenes állatkereskedésbe. Lett, azaz működőképes a slagunk. Volni volt, évek óta hányódott a kertben, csak magától nem csatlakozott rá a fürdőszobai csapra. Idén sokszor befogtam az uram vizet cipelni a kertbe, vagy ki tudja? Most működik, kell is ebben a szárazságban. Azért a kútból még kézzel kell vizet felhúzni, hátra vinni. Nem hagyatkozhatunk a benti vízre. S a tartályunk is beállítva, csak most meg eső nem esik hozzá. (Majd megmutatom.) Ami eső volt, erre mondják megmutatta magát, aztán a felhőket fújta is tovább a szél.

S remélem a faház körüli rendetlenséget is kordába tudjuk szorítani. Nem kell 10 db. mindenféle edényt tárolni, szétrakni, amiben vizet gyűjtünk, vagy éppen szétmertem egy-egy kiadós eső után. Sokszor jut eszembe régi kolléganőm, aki mesélni szokta hányféle női munka is van a ház körül... Azért úgy látom az a nagy beszorulás sok lehetőséget előhoz.

Nálunk sokat nem változtatott a bezártság, viszont az erdei séták elmaradnak, főleg az én hétvégi hidegfront előjelző állapotom miatt. Pedig úgy készültem, A kutya is nem győz figyelni, hogy mikor is indulunk. Ezért is vittem tegnap magammal, hetek óta nem volt sehol. A faluban, ill. egyszer, mennyi feladata volt útközben!!

S nálunk tegnap reggelre vastagon fagyott, aztán ma reggelre gyengén. Tegnap este nem takartam, mert előjelzése a gyenge fagynak sem volt. Ez van.















3 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek ezek a fotók, bár tudom, sok virágot végzetesen érintett - sajnos. Szép a kert is!

    VálaszTörlés
  2. Azért érdekes ez a területi fagy-megoszlás. Itt nálam nem volt fagy. Kint van a madáritató - az a "fagy-mérőm". :-)

    VálaszTörlés