Oldalak

2019. augusztus 31., szombat

Sorba álltak be, mint a szőlőmunkások kapálni

a meztelen csigák. Én még ilyent nem  láttam. A tarka ajugát rágták szinte tarra, azt az ajugát, amihez azelőtt nem nyúltak. Amúgy fent vannak az izsópon is, tömegével, tehát már nem válogatnak. Módszeresen, sorról sorra, tőről tőre fésültem át az ajugát, s pusztítottam el őket kézi vezérléssel. Kénytelenek leszünk mérget venni. Bosszantó.

Ennél bosszantóbbak a verebek. A szomszédból elűzve a diófára költöztek az összes mellékes tevékenységükkel együtt. S ne legyek negatív, a faházba szárításra berakott napraforgó fejeket megrágták az egerek, fogtam a maradékot , s lent a gyümölcsös részen a diófa ágaira , a villák közé beraktam őket. A cinegék felfedezték, s volt ott még valami nagytestű, szürkésbarna madár is.

 







 
 






6 megjegyzés:

  1. Arra gondoltam, milyen jó, hogy nem tudom milyen a csigákkal harcolni...amit találok, az egy pár házas csiga volt, na azokat is kitessékeltem a kukába.

    Még így fotókon keresztül sem tudok betelni a kerteddel. Minden perc öröm lehet, ha végigsétálsz rajta.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Orsi, így érzek én is.Örūlj neki, hogy nem ismered őket. Rusnya jószágok, s erőszakosak, szaporák.

      Törlés
  2. Valóban csodaszép a kerted, mint egy kis botanikus-kert. Annyi minden van benne !
    A csigákra mondtam már, nagyon jó az a kék színű csigairtó granulátum, nálam szinte teljesen kivesztek.Én most a büdösbencékkel küzdök, nem tudom hányadik generációt gyilkolászom, a permet nem elég, pár nap múlva, ha csak egy megmarad, tojásokat rak és kezdődik minden elölről. Tehát egy zsebkendővel a kezemben és szemüvegben nézem a bokrokat. Szerintem száznál többet küldtem át a másvilágra. Amíg kicsik és feketék, nem tudnak repülni - akkor kell elkapni őket.Több átalakulási fokozatuk van, írtam róla.
    De azért szörnyű, hogy mindig van valami, ami kárt csinál !

    VálaszTörlés
  3. Beszéld meg a Zsebivel,hogy mit szólna hozzá,ha vennél két csigaevő indiai futócsigát?Állítólag a kertben nem tesznek kárt,de meg lenne oldva véglegesen méreg nélkül a csigairtás.Párban ellennének,igénytelen jószág,nincs gond vele.
    Csodaszép a kerted.Idén végleg feladtam a kertészkedést.Nem bírom ki a hőséget.
    Anci

    VálaszTörlés
  4. Nahát!!!
    Jól elírtam!
    Indiai futókacsát akartam írni.Annyira a csiga járt az eszembe...Aranyos kis állatok ezek a kacsák.Hosszú nyakúak,mindig feltartott fejjel futnak.
    Anci

    VálaszTörlés