Oldalak

2019. augusztus 28., szerda

Ma hajnalban

azon gondolkodtam, hogy belefáradtam ebbe a nyárba. Lehet, hogy a nagy meleg szívja ki az ember erejét. Jó lenne kimozdulni, idén két kertlátogatáson kívül sehol sem voltunk. Nyárra mindent lemondok, s marad a tavasz-ősz kirándulni. Tervem van, meglátjuk.




Íme a "süket" kutya, aki azért  föld alatti tevékenységet hallja, s van nálunk medvebarlang és rókalyuk is. A barlang a lekövezett  "sziklakert" alá kaparódott be. No komment.


A bejárati ajtó két oldalán díszítenek. Oly sok próbálkozás után a kukacvirág tarolt. Igaz reggel-este locsolom mindkettőt. A jobb oldal díszbatátája a kertbe lett kiültetve, a legrosszabbkor. Rájöttek a nagy esők, stb. Halálán volt. Egyet gondoltam, a szinte csonkot behoztam az ajtó mellé, legyen szem előtt, s meglátjuk. Magához tért, s meghálálja. Tavaly mondtátok, hogy a kukacvirág hátul majd annyi lesz, hogy megsokallom. Jelentem idén még csak nem is lett. Vagy lett volna, csak a csigák... Szemfülesek voltak. Vagy a sok méregkiszórást én adtam fel. A biológiai hadviselés nálunk nem jött be, jót kacagtak rajta, s vígan lakmároztak mögötte vagy rajta átkelve.


S hangol az ősz. A diófa hetek óta szórja a leveleit, a kerti, lenti kecskerágó tele bogyóval, a díszkertben egy darab nincs rajta. Ezért  ültettem...Már az őszi látványáért. (Lefagyott vagy a verebek lecsipkedték.)

 Szomszédaim 4 vödör verébfészek hozadékot pakoltak ki az ereszük alól. A kérdés: most akkor hova telepednek majd le?

A napraforgó önvető, valamikor a madarak hozták, s ezen a helyen mindig nő. (A villanypásztoron...)
S ha nem vagyok a gép előtt oly sok írnivaló jut eszembe, ha leülök semmi. Jegyzetelnem kellene. Most maradt ismét a(z oly szeretett) kert. Ehhez a témához pedig sok kérdéssel készülök írni.

8 megjegyzés:

  1. Aniko mi az a sarga bogyo?
    Gyonyoru a napragorgod is! az irassal en is igy vagyok:)
    A diofalevelrol olvastam, a nagy hoseg miatt hullik elobb, mint kellene.
    Jo a kert szerintem, el lehet veszni benne..a Tiedben kulonosen:)

    simi a kutyinak:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tűztövis. Ugye milyen pazar? S viragzon is. Csak bőkös nagyon.

      Törlés
  2. Ezzel a meleggel én is pontosan így vagyok. Különösen a pesti tömegközlekedés (abból is a "felújított" metró) készít ki. Nap mint nap... de ez nem tartozik ide. Nagyon szép a kert és kitartás! Úgy hallottam, hogy jövő hét közepén drasztikus lehűlés jön - gondolom akkor lesz végre normális nyár (és talán a pollenek is visszafogják magukat)

    VálaszTörlés
  3. Úgy látom, hogy ez a nyár sokunkat megviselt. Alig tudok magamhoz térni.
    A kerted csodaszép! Azok a színek! Csak ámulok! A díszbatátád nagyon különleges! Érdemes lesz átteleltetni, hátha lesz még gumója is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Készūlök neked írni, kérdésekkel.Van más batáta, majd fotòzom, nagy csigakonyha...

      Törlés
  4. A hőséggel nem csak Te vagy így. Minden erőt kivesz belőlem sokszor, ráadásul ez a poros levegő??!!...rettenet.

    Csodásak a képeid, képzeletben bebarangolom a kerted a kutyával együtt :))

    VálaszTörlés
  5. Orsi szomorú, de nem vigasztal. Most õregedni nem kell vagy szólni kellne odafent, hogy teremtsenek régi rendet az időjàrásban. Huh a por, az még ráadás nektek.

    VálaszTörlés