Oldalak

2019. március 6., szerda

Leborulok a természet előtt


Zsebi a kerítése elé költözött tavaly, jól ledöngölte a földet. Ennek fellazítása elmaradt, a krókuszok megoldották. Először azt láttuk, hogy megemelkedett a föld, aztán a szürke fotó szerint ki is bújtak a felemelt föld alól az új növények. Elgondolkodtam, egy kicsi gyenge növénynek a kemény föld megemelése mekkora erőkifejtést igényelhetett? Megoldotta. Mára már bimbóba borultak a krókuszok ott, ha nem nyílnak éppen?

Még szombaton jártunk Soholláron, kétféle hóvirág, s nyílnak kedvenceim a tüdőfüvek is. Csak úgy lilultak foltjaik a zöldben.





S pár napos kerti körkép:






 
 S századszor is, de nagyon szeretem őket, s a melegtől, napfénytől felemelkedtek, s tobzódni kezdtek a hunyorok. Szinte új bokrok nőttek, hihetetlen a természet mit produkál!Pár meleg nap alatt.




 S ami kint, az bent is, szoba alkony fényben.


 Csütörtökön megjött rendelésem is, semmi gond nem volt vele, tegnap az utolsókat is elültettem-Most már csak nagyra kell nőniük.

Amúgy a tegnapi, piaci virágkalandom. Listával járok, s eltértem a listáról. Megszívtam. Csinos  szellőrózsát vettem, de az árus sokat nem tudott róla mondani ezért hazafelé beléptem az anyakertészetébe. Ott megtudtam, hogy terülő, tehát takarhatom a talajt vele. Olyan csodaszép az egész növény, beleszerettem. Itthon azért mégiscsak utána néztem. A CityGreene oldalán volt ismertető, írtam nekik rákérdeztem a virágja húzódik be nyílás után vagy az egész növény? Mert akkor bizony nem terül nekem, tehát nem takar egész időszakban, amit szerettem volna elérni. Világ csodája (s köszönet érte itt is) rögtön válaszoltak, s behúzódik az egész növény, tehát csak virágzás alatt növekedik. B...s, így jártam. Úgyhogy addig élvezhetem a szépségét.

 Tanulságok:
Ne térj le a listádról.

Ha letérsz, nézz alaposan utána mit is vásároltál, ha ismeretlen a növény.

Ha csalódtál, mert többre számítottál sose bánd, élvezd addig a szépségét amíg erre módod van. Így is megéri!



7 megjegyzés:

  1. Jo volt olvasni! erezni a szavaidbol a lelkesedest, az uj evszak oromet:)koszonom!
    Imadtam a hovirag fotod!

    VálaszTörlés
  2. Sok szép növényed van! Megcsodáltam (kicsit irigyeltem őket), hogy nálatok már mennyire tavasz van. Nagyon kis helyeske az a szellőrózsa!
    Olyan jó, hogy nem csalódtál! Legyen sok örömed az új növényekben!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudod, ma is kimentem, köszöntöttem. Jó volt gyönyörködni benne.

      Törlés
  3. Milyen rengeteget jelent egy kert "benapozottsága"... Nálam még alig-alig bújik valami - hiszen csak későn tud beleskelődni ide (az előttünk álló magasabb ház miatt) a napocska. Na de majd csak beindul mindent. Nagyon tervezem, hogy a jövő héten én is nekifekszem a terveim végrehajtásának, vagy legalábbis a tervek egy részének...mert elég nagy átalakítást szeretnék.
    Nagyon szép mindegyik virágod !

    VálaszTörlés
  4. De szépek! Nélam még csak most bújik elő a krókusz és a hóvirág is. A hunyor is zárt bimbóban van, s a kis kankalinok sem érték még el a teljes virágzást, de már alakulnak.
    Marika

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jó helyen vannak a hunyorok, szinte egész nap süti őket a nap. (Még nem lombos a diófa...)A krókuszok is déli fekvésen vannak, ahol kevés a napsütés ott most kezdenek virágozni. Szegény varázsmogyoró egyetlenegy virága nyílt ki idén, tehát az alatta lévő virágokban örömét lelheti.

    VálaszTörlés