Oldalak

2018. december 17., hétfő

Nyugalomba érkeztünk (remélem)

Pénteken éppen az orvoshoz, -értsd körzeti- mentünk vissza összes vérképpel, leletekkel, stb. , amikor fenyőárusokba akadtunk. Így lett fenyőfánk, s mivel nálunk az ünnep a vándorlásról szól, sosem tudtam, évek óta a fenyő gyönyörűségét kiélvezni, ma nekiálltunk, s feldíszítettük. Legalább látványunk legyen, mi nem ajándékozunk (egymást), s most még szaloncukrunk sincs, de anélkül is lehet díszíteni, s úgy is, ha nem követünk trendet, viszont szívbéli lesz, s számunkra ez a lényeg.

Ma összeeszkábáltam egy adventi koszurút is, nos későn, de nem is ez a lényeg. A díszekkel előkerültek koszorúk is. S a házat is telepakoltam angyalokkal, akkor már. Szóval némileg elkésve mégis lett ünnepi készülődés, mire lenyugodtunk, remélem a városba ügyintézendő, javításokat felügyelő ki-bevonulás is véget ért. Lehet tornázni reggelente, de ahhoz kell a rendszeresség, a körülmények megléte is. Ez is jól elmaradt.

Egy karácsonyi, régebbi film. Legalább már tudok filmeket is nézni, lassan megnyugszom én is.

6 megjegyzés:

  1. Oh, menet közben megérkezett a kedv is a fenyőhöz és mellé a nyugalom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Volt pár nap nyugalom, újra megindult a verkli. Viszont pótolni tudtam ezt-azt.

      Törlés
  2. :) csak erzelemmel szabad, most lett meg:)

    VálaszTörlés
  3. Örülök, hogy ti sem dec.24-én délután estetek neki a fadíszítésnek. Én - már írtam többször - elég korán feldíszítem a kicsi fámat, mert öröm számomra ha ránézek színes fényeire. Különös, meleg varázslat van tőle a szobában. És miért kéne ezeknek csak egy hétig égni ? Addig égjen, amíg akarom.
    Én ma, holnap még sütni akarok (eredeti tervemmel ellentétben) - mert azért hát mégiscsak kell valami ünnepi süti mi szebbé teszi a napokat.

    VálaszTörlés
  4. Tudod, fellázadtam. Mondjuk anyagilag nem hiányzott, tartónk sem volt, az sem olcsó, de a jelenléte kárpótol minket. S igenis a fenyő kell az ünnephez.

    VálaszTörlés