Oldalak

2018. december 1., szombat

Hirtelen jött,

de annál durvábban támadt a fagy. Ahogy reggel végigmentem a kerten, láttam, hogy a magukat még tartó bangita, húsos som  leveleit elkapta a fagy, a nyári orgonáké is hullanak le. A még viruló nyári növények: mályva, borágó, éppen nyílásásban, hasonlóan a megkésetten virágzó sásliliom virágai, szárai megtörve adták meg magukat. Nem csak a hidegbe dermedt a kert, a halálba is, érezhetően. Inkább tetszhalál ez, szükség is van rá, mégis elszomorító volt látni. (Ezek a fotók pár naposak, a mai napon nem volt mit fotózzak. Még új ez a helyzet, szoknom kell, felfedezni a kopárságban, a halálban, tetszhalálban rejlő szépséget.)






15 megjegyzés:

  1. A képeid alapján meg is találtad (mármint a tetszhalálban rejlő szépséget:))

    VálaszTörlés
  2. Nálunk is lenullázódott minden, kint hagytam még mályvákat, soha nem szedem fel, csak hajtásokat gyökereztetek következő évre, szóval még javában virágoztak, na most már annyi nekik. A sarkantyú virág totál elhasalt, pedig szebb volt, mint nyáron, tele még virággal az is. Azért a tegnap reggeli -8 és a ma reggeli -11 már nem vicc, ezt már nem bírja ki a nem évelő növény.

    Az az igazság, hogy nagyon el tud szokni az ember a hidegtől, főleg hogy ilyen hosszú, meleg ősz volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. S akert is nagyon elszokott tőle, szemlátomást.

      Törlés
  3. Egyik felem véglegesen törölné a telet, a másik meg azt mondja, hát négy évszakos zónában élünk (??) kell, hogy tél is legyen. Nem, engem nem a hideg ijeszt, hanem a csúszósság. Itt nálunk délen még nem komoly a helyzet, na de ha.... akkor bizony jön a szobafogság.

    VálaszTörlés
  4. Mi is még sétálunk a kutyával, de ha csúszik meggondolom, nagyon húz. Kell a négy évszak, csak már az arányok felborultak, nagyon.

    VálaszTörlés
  5. Itt Pesten is fél cm vastagok a pocsolyák. Fázok is. Bundagatya, sídzseki..
    Köszönöm a Sissy linket! Hatalmas meló babára is elkészíteni, de a korabeli varrónők előtt le a kalappal. Mindezt kézzel?

    VálaszTörlés
  6. Itt meg ahogy irtam mar, ma +13 fok volt...holnap mar csokken, aztan lemegy ketjegyu minuszba.Nem volt jo a mai nap igy.

    A kepeid gyonyoruek:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ma mi is váltottunk Ágnes, nehéz nap is volt, ezért is, másért is.

      Törlés
  7. Numerous organizations considered this to be a chance accordingly the improvement and generation of weight reduction pills supplements and the preferences some are simply trend yet some truly works. http://yaconrootmaxabout.com/

    VálaszTörlés
  8. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  9. Will accelerate your weight reduction and let your body become a consuming machine.This is constantly worth saying. Drinking your day by day suggested measure of water will enormously build. http://eyebornabout.com/

    VálaszTörlés
  10. You know as Eat more foods grown from the ground run walk drink glasses of water practice more and yakkity yak blah.at that point you found the perfect individ. Ill make weight reduction simple and agreeable for you. http://fb1-testabout.com/

    VálaszTörlés

  11. In case youre pressing a great deal of weight around you may feel awkward strolling at first yet begin moderate and step by step increment your strolls. Begin with ten minutes in your neighborhood or. http://gojivitafacts.com/

    VálaszTörlés