Oldalak

2018. december 20., csütörtök

Felmentést kaptam,

nem tudom írtam-e róla? Szóval, a vércukrom tökéletes, mínusz 15 kiló révén, tehát egy hó próbaidőre elhagyhatom az ominózus gyógyszeremet. Miért nem szóltam előbb?

Miért nem? Mert

egyre kevesebb lett a mellékhatás
kivártam
mert megérdeklődtem, nincs mi kiváltsa (ill.ahogy a körzetis mondta a diabetológiai szakrendelés írhat fel újat, nekik van erre bizonyítványuk)

Azért még most is néha brutálisan letámadott a gyógyszer, a legváratlanabb helyzetekben, s itt telt be a mérték, no és vártam az újabb véreredményt. Mivel tökéletes lett, szóltam. Szóval a diéta megtette a maga hatását, a gyógyszerrel karöltve. Most is nagyon odafigyelek mit és mennyit eszem. Nem vagyok az ellenségem. Fodorka kérdezte, elmaradt a válasz (s még Katalinnak tartozom, más ügyben), tudom.

Hogy diétáztam?

Lecsökkentettem az adagokat felére, harmadára.

Elhagytam minden fehérrel kezdődő élelmiszert,

nyár volt, sok zöldséggel, ezeket felkaroltam, s ha éhes voltam almát vagy sárgarépát majszoltam.

Figyeltem a javasolt arányokra: 30-30% szénhidrát, fehérje és rost.

Tulajdonképpen ennyi. Tehát gyakorlatilag majd mindent megeszek mint előtte, de mértékkel, más arányokban.

Eleinte nehéz volt, főleg, mert a cukrot pl. kávéban nem tudtam kiváltani. A mai napig nehéz, mert a steveanak azért más az íze. Mindent ezzel iszok,s az ételekben az eritritet használom. Nem olcsó, de kizárásos alapon ez maradt meg.

Amikor éhes voltam jött a folyadék, s az említett alma, sárgarépa, nagyon  jó a KorpoVIT és az exrudált kenyerek. S néha egy-egy marék mogyoró. Jól elveszi az éhséget. A saláták, s máig is szinte mindenhez eszem a "salátákat", mert szeretem. Eszem magában is, ha éhes vagyok, s egyszerűen csak kefirrel vagy tejkulturával leöntve. S van egy GLYX kenyér, amit diétásoknak, cukrosoknak gyártanak. Ez 40 dekagrammos, egy hétig kitart nekem, néha még marad is belőle.

Viszont kifogytam a ruháimból, s néha kellemetlen, amikor lógnak rajtad. Sosem felejtem el vérvételes hölgytársamat. Epekődiéta miatt fogyott 15 kg-t, falusi, hát húzkodják miatta, sovány. Viszont: ő így érzi jól magát, ahogy én is, óriási könnyebbség. Egy gond volt vele, a korábbi súlya ruhája volt rajta, hááát, csak az ember ezt így nem mondja, vagy kellett volna? Lógott rajta.

Nos, így ünnepek előtt ezt-azt pótolni nem nagy öröm, egyrészről, másrészről: noná, hogy jó!


Nem az én virágaim, egy blogról, de oly szépek!

10 megjegyzés:

  1. Gratulálok, és kitartást, további jó egészséget az ünnepek alatt is. Puszi: Zsu

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon jó hír, gratulálok hozzá:)

    VálaszTörlés
  3. Irigyelem a kitartásodat!Én lazábban veszem a dolgot...vagy nem ijedtem meg még eléggé.
    Anci

    VálaszTörlés
  4. Gratulálok!!!! Jobb így és ez erőt adhat.

    VálaszTörlés
  5. Kedvenc mondásom: Nincs nagyobb öröm, mint egy jó vérkép-eredmény...(bizonyos kor után)A leadott kilóidat irigylem. És nem tudom, mennyit segített ebben a mozgás (torna, vagy ilyesmik) - mert én elég visszafogottan étkezem aztán mégse tudok leadni egy dekát se. Viszont tudom: túl sokat ülök a gép előtt....

    VálaszTörlés
  6. Közösen válaszolok: köszönöm a gratulációkat, kényszerítve voltam, megtettem amit amúgy nem tudtam volna. Mozgok, kert vagy kutyasétáltatás, az nálunk kb. egy versenyfutással ér fel, mert úgy húz a kutya, az a kicsike... Mondom is mindig vele egy félóra felér egy amúgy órás tötymörgő sétával, s tornázok is amikor tudok, tibeti jógagyakorlatokat. Azért így súly nélkül könnyebb az élet, ha nagy lemondásokkal is jár.

    VálaszTörlés
  7. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én töröltem magamat,mert más linket tettem a komment végére.:) Ez csuda jó hír és minden elismerésem!!!! Gratulálok!!! Köszönöm a tippeket!
      Dicsőség a magasságban Istennek! :https://www.youtube.com/watch?time_continue=211&v=PrLoWt2tfqg

      Törlés
  8. Hűha! Ez szép eredmény! Gratulálok. Mintát adsz, adhatsz másoknak, pl. nekem is, hogy meg lehet csinálni.

    VálaszTörlés