Oldalak

2021. június 13., vasárnap

Állati ügyek

Idén az eper nem szerepelt a kiváló termések közt. Este hagytam is ta pár szemet, majd reggel leszedem. Akkor ért a meglepetés, eltűnt. Ki szedte le? A csigák azért ennyire nem buzgók.  Másnap félbeszakadt eperszemek. Ki működik itt? Nagy rejtély volt. Kérdezem a szomszédasszonyt ma reggel. Hát a gólya! Ő látta, kettévágja a szemeket, otthagyja. Mióta eszi az  epret a gólya? Ha kettévágja mit gondolt előtte, mi lehet? Ennyire nem talál ennivalót? Eddig csak fészekanyaggal röpködni láttam. Ez meglepetés volt.


Aladár verekedne, de Cirnyó bizony csak fekszik.




Betegen, de ameddig bírja kijön a kertbe, néha le a végéig, máskor visszafordul.






 Ezek a kutyasétáltatás kísérői, midig hárman megyünk, reggelente legalábbis.

20 megjegyzés:

  1. Ez a Cirnyó, olyan sanyarú sorsa van :)))

    VálaszTörlés
  2. Nálunk sincs eper, de csiga, meg csiga utánpótlás van bőven. A cseresznyénket a rigók ették meg az utolsó szemig, az epret a csigák... Mi jön még? Ja, majd a darazsak!
    Nagyon cukik a cicák!

    VálaszTörlés
  3. Orsi, igen, a nyomorult állat!!!!

    VálaszTörlés
  4. Milyen jelenség ez? Irok, s közben kicsap a gép, elmegy minden addig írt, aztán már kedvem sincs újraírni.

    VálaszTörlés
  5. Két hozzászólás ment el, ennyi volt. Bocs.

    VálaszTörlés
  6. Jók ezek a cicás képek. Múltkor akartam kérni, hogy hozzál róluk képeket. Mintha megérezted volna.:)

    VálaszTörlés
  7. De most ki a beteg? Cirnyó vagy a kutyi?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zsebi, a szívével, a doki felaján lotta az altatást is.

      Törlés
    2. A kutya, nem mindenki tudja. Nehéz a döntés, ha nagyon fuldoklik úgyis az lesz a vége. Addig megvan most a plussz gyógyszerekkel. Meddig? Ez a kérdés.

      Törlés
    3. Drága kisöreg, reménykedjünk még pár jó évben. Szoktam nézni a Dr. Pol állatklinikája c. műsort. Egyetértek a dokival, az állatoknál nem az idő, hanem a minőség számít. Amíg nem szenved, éljen, de utána már nem szabad gyötörni.

      Törlés
  8. Jó fotók!! Mindig sajnálom, hogy annak idején csak egy cicát hozztunk....

    VálaszTörlés
  9. Érdekes, felénk jönnek- mennnek, meghalnak inkább a macskák. Asszonyunk, Cirnyó nagy túlélők. Volt év, hogy öt macskát búcsúztattunk el.

    VálaszTörlés
  10. Meglehet, a gólya azt hiszi az eperről, valami bogár, s amikor rájön a tévedésére, otthagyja.
    Kutya ügyben maximálisan megértelek, én se tudtam rászánni magam a cicám elaltatására - és nem tudom, jobb-e, hogy a dolog úgy történt, ahogy...mindenképp fájdalmas elveszteni egy szeretett állatot.


    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nehéz, fájdalmas , s bár azt hiszem sokat tettünk Asszonykáért mégis lelkiismeret furdalásom van.

      Törlés
  11. Nem tudom melyik a rosszabb, halva, alva találva, vagy meg hozzni a döntést ,az altatásra de mindig van egy HA...és ha túl vagyunk a ha-n is... gyorsan kell kimondani azt a szót... amit jó párszor meghozztunk már, és a szivemből téptem ki egy darabot, minden alkalommal, mert láttam szenvedni és tudtam nem lesz jobb.Ép ezért minden alkalommal megfogadtam, soha nem kell egy se...és a hiánya hajtott hogy bizony nélkülük nem tudunk élni...

    VálaszTörlés
  12. Az eper rejtély.
    A cicák nincsenek jóban, de a képek viccesek.
    Ha a kutyi nem szenved hagyni kell. Most nálunk is van egy daganatos cica, az életfunkciók jobbítására kap gyógyszert. Fájdalma nincs, sokat pihen, mi meg békén hagyjuk.

    VálaszTörlés
  13. Várunk mi is, de mihelyt szenved , fullad nagyon meglépjük. Kínozni nem szabad, drága kis kutyát. Ma este is lejött a kert végéig. Hosszú séta volt. Reggel pl. nem, visszafordult.

    VálaszTörlés
  14. Bea, Aladár játszani próbált, néha vetekszenek is, mos Ciri nem volt rá vevő. Néha Aladár akkora pofont kap, hogy csak na.

    VálaszTörlés