Oldalak

2021. június 12., szombat

Nyári tobzódás,

hiába volt az idei tavasz olyan furcsa, egyes növények mégis csodát produkálnak. Ilyen gazdagon még nem virágoztak. Ki érti ezt?

Az illatos jezsámen, idén gazdagon virágzik, bár a bokra még mindig nem az igazi.




 Gyöngyvirágcserje , soha ilyen gazdag virágzása nem volt még. Bár ez sem a vágyott fajta, de szeretem. 

S közben készült a kuplerájos rész elrejtésére egy kerítés, az uram által. Mihelyt teljes  megjelenésében megmutatható lesz hozom. S hogy a nagy melegben ne unatkozzunk festjük a kerti bútort.  Zsebi pedig a gyógyszereitől megtáltosodott. No, nem fut, vannak határai, de még köztünk van. Ma Öregasszonyka nyoszolyájat is kimostam, elteszem más időkre. A fiúk, főleg Cirnyó őrszolgálatban vannak a ház körül. Ők kosarakban Laknak a ház előtt. Ma akkora vihar ígérete volt, a környéken le is dobta az esőt, hozzánk csak cseppek jutottak.  Pedig reggel nem locsoltam, elriasztottam az esőt 😉

6 megjegyzés:

  1. Szépek! Én szeretnék jezsáment, de valami törpe változatot, ha van olyan egyáltalán.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztosan van, úgy látom minden növénynek, vagy soknak van törpe változata.https://www.megyeriszabolcskerteszete.hu/philadelphus_x_manteau_dhermine_torpe_jezsamen Ez az első találat volt. Engem a gyermekkoromra emlékeztet ez a bokor, azért is kerestem. A kertünkben volt.

      Törlés
  2. Mindig elvarázsolódom a blogod háttérképein. Ma, amikor idejöttem, úgy vágott mellbe az újabb képed, hogy szinte belefájdult a szívem. Az elmúlást idéző kosár, és a harsogó, virágpompába szökő bokrok egymásnak feszülő ellentéte rádöbbentett az idő kérlelhetetlen múlására. Soha nem gondoltam, hogy a képek ekkora hatással lehetnek az emberi lélekre.
    Ezt az új képet is, mint az előzőeket is, hatalmas vászonra kivetítve, elé széket téve, órákig tudnám nézni, s mellette azt érezni, hogy most megállítom az időt.
    Köszönöm a sok gyönyörű képet, amivel mindig megörvendeztetsz nem csak engem, hanem valamennyiőnket, akik olvasóid vagyunk.
    (Nagyon jó egészséget kívánok a kerted éltetéséhez!)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szavaid Éva, ráéreztél amiért választottam.. Ha az ember belemerül valamibe, akkor egyszerűen elé jönnek dolgok, helyzetek, tárgyak, csak észre kell őket venni. Többször járok így. A kosár a hulladék gyűjtésére szolgál, de mikor fotóztam éppen ezt láttam meg benne, amiről írtál. Amúgy egy kézműves tanfolyamon készített, tehát aki alkotta benne volt szíve, lelke. S mivel selejtezve lett, mennyivel más érzés egy természetes anyagba gyűjteni a kerti hulladékot, mint pl. egy talicskába.

      Törlés
  3. Nagyon szépek a képek a virágjaidról. Szeretek a cicáidról is olvasni. Őrszolgálatban a vannak a ház körül. Milyen jó nektek, hogy ilyen dolgos cicusaitok vannak.
    Várom a képet is a "kuplerájos" rész elrejtéséről.
    Hogy az időjárásról is beszéljünk.:) Jó lett volna egy eső. Itt még igéret sem volt.

    VálaszTörlés
  4. Tudod Éva, Cirnyó férfiatlanítva lett a lába eltörése után, betelt a minden nyári sérülések mértéke. A postaláda alatt fekszik a bokorban, lesben, s elzavarja az elég sűrűn érkező egyéb macskákat. Néha elég vészherhes hangokat hallani az ablak alól. Itt sem esett, bár sokat nem voltam kint, a széleléggé megviselt. Egyébként megfigyeltem, ahogy Murphy úr is írja, ha jól meglocsolom a kertet biztosan esik. Ez már csak így van.

    VálaszTörlés