Oldalak

2021. június 18., péntek

Ha elárulom,

hogy nem kedvencem a rózsaszín senki se hinne nekem. Igazság az, hogy a virágokkal lassan megszerettem. Búcsúzunk lassan a rózsáktól, már vagdalom le az elszáradtakat, de alattuk ott vannak a száradó, levéltelen ágak. Tavaly a klematiszt vágtam tövig vissza, lehet, hogy az ő sorsa is ez lesz? Érdekes, hogy minkét növény betegen is ontotta a virágokat, sőt a rózsakapun idén hatalmasak is lettek, az illatról nem is beszélve.







 

4 megjegyzés:

  1. Gyönyörű lett a rózsakapud, de nem tudom, mi szabályozza, hogy egyes növények az egyik évben dúsan a másikban szegényesebben virágoznak. Nekem is van egy ilyen bokrom - csak épp magyarázatom nincs a jelenségre...

    VálaszTörlés
  2. Valószínű a megfelelő időben érkezett csapadék, erre tippeltem

    VálaszTörlés
  3. Álomszép ez a rózsád! Tudod, hogy én se rajongtam a rózsaszínért, és azt néztem a minap, hogy a rózsáim zöme rózsaszín. Imádom őket.
    Mikor akarod visszavágni a rózsádat? (jól értettem, hogy a rózsakapura gondoltál? Én is gondolkodom rajta. Jaj, az elvirágzott rózsák metszegetése! Nekem is időszerűvé vált. Még csak most végeztem a rhododendronokkal, az is nagyonnemszeretemmunka volt.

    VálaszTörlés