Oldalak

2021. január 17., vasárnap

A nagy nyomozás


A kert alján, ahol nyugszik vitéz Alibánfai Rozsdás Mihály Májkell és szívszerelemem Mózsi.


 A cím takarhatna sok mindent. Pl. nyomozás azután, hogy felteszek két bejegyzést, az utolsóra jobban ránéznek, mint a szerintem fontosnak ítéltnek. Mi az oka? Unalmasak a téli fotók? Szeretem őket, nekem fontosak. S a fotók mögött írhatok még erről és arról is.

Azt pl. soha nem értettem, ha belső dolgokról, számomra fájdalmas dolgokról írtam hirtelen megugrott az olvasottság. Hogyan éreztek rá emberek arra, hogy miről is lesz szó, s ezt olvasni érdemes?

Nyomoztam reggel pl. a kertben. A hó megmutatta az át- és bejárásokat, honnan és merre haladhattak állatok. Azt hiszem többnyire macskák, bár van rejtélyes nyom is. Mit tesz Murphy úr, hát mit is tenne,  reggel mindenem lemerült a kertben: fényképezőgép, mobil. S így a fényképezendő nyomot újbóli kimenetelkor már nem leltem meg. Körmös nyom volt, valami ragadozóé lehetett, viszont az is lehet, hogy tévedtem.

http://eloben.hu/tudomany/2016-01-27/a-ho-elmeseli-nekunk-ki-jart-a-kertunkben













 

Ma töltöttem le a januári fotókat. Íme a lentiek a mára behavazott kertben készültek. Az első fotón Kutyafülű Aladárral vittünk reggeli gyógyszert Zsebinek.









És mostani szívszerelmek: Cirnyó és Öregasszonyka, többnyire az ölemben, a combomon alva eltöltve a hideg napokat. S szétpréselve engem, Cirnyó=8 kg. S egymással verekedve, hogy kié is legyen a gazdaasszony öle? Viszont, ahogy a fotókon is látni, már mindenki engedett a másiknak, s osztoznak. Egy viszont nagyon biztos, a macskák nagyon tudnak élni.






10 megjegyzés:

  1. Szép nagy hó van nálatok. Itt is esett elég sok. Szeretem a havas képeket.

    VálaszTörlés
  2. Mindig megnézem, olvasom az összes bejegyzésedet, s a komment is megfogalmazódik bennem, de írni már jobban csak a laptopról szeretek, azt meg kevésbé használom mostanában. Így elszáll az írási kedv. Tudom ez nem vigasztal téged. Különösen szeretem a fotóidat, minden évszakban.
    Jó a macskáidnak, tényleg tudnak élni 😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, így vagxok én is. Főleg,ha háromszor már elszáll.

      Törlés
  3. Nem róka volt az idegen lábnyom?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erre gondoltam én is. A kert végéből jött fel.

      Törlés
  4. Azt hogy mire fognak a blogolvasok reagálni, sosem fogjuk megérteni, mert amikor gondolod hogy húúú de jó..nnna majd most irnak megjegyzéseket, akkor ép egy ,vagy egy bejegyzés sem lesz, amit meg csak úgy teszed fel,hogy legyen valami más fent, sokan reagálnak...
    Én is mindig olvaslak...most kezdem megérteni akik telefonról olvasnak... és írni már nem irnak...Amit jónak látsz, tedd azt fel és írj...
    Egyébként nagyon jó képeket hoztál most is...

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm Véra. Néha a fotó fontosabb nekem, mint az írás. Kőnnyebb vele "beszélni".

    VálaszTörlés
  6. Mindent megnézek, elolvasok, de az írásig csak ritkán jutok el.
    Szépek a fotók. Itt csak egy kicsi hó van, de nagyon lehűlt a levegő. Most is már -12 fok van.
    Marika

    VálaszTörlés
  7. Képzeld ebben a hidegben Zsebit sem kicsalni, sem kivenni nem tudtam a hideg, s béleletlen kutyaólból. Neki a faházban van kuckója, nem értem tegnap is, ma is miért nem megy be. Tegnap becsaltam, ma nem hagyta magát. Azért annyira hideget,mint nálatok ide nem ígértek.

    VálaszTörlés